Молодова є досить сильною, щоб протистояти будь-якому тиску – віце-прем’єр країни

Молодова є досить сильною, щоб протистояти будь-якому тиску – віце-прем’єр країни

21.09.13 16:07 0 851
Молодова є «досить сильною, щоб протистояти будь-якому тиску». Про це заявила віце-прем’єр, міністр закордонних справ Молдови Наталія Герман. При тому, вона не виключила подальших проблем у співпраці з Росією. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після її візиту до Вашингтону для зустрічі з офіційними особами США щодо дипломатичних, торговельних і енергетичних питань вона сказала, що наполягала на поглибленні співпраці з американськими інвесторами, зокрема, і у зв’язку з нещодавньою забороною Росії на імпорт молдавського вина.

Молдова – так само, як і Україна – є учасницею програми ЄС «Східне партнерство». Керівництво країни сподівається, що у 2014 році йому вдасться підписати з Євросоюзом угоду про асоціацію.

Раніше Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що Євросоюз має захистити країни «Східного партнерства» з огляду на дедалі більший тиск Росії. Документ, поміж іншим, засуджує намагання Кремля перешкоджати поглибленню політичних і торговельних зв’язків України, Вірменії, Грузії й Молдови із Європейським союзом. Україна і Молдова мають наміри підписати чи парафувати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обшуки в офісі ...
Наступна новина: Мііліція Миколаївщини ...

КОМЕНТАРІ