У Рівненській області співпраця центру зайнятості і роботодавців - шлях до легалізації робочих місць

У Рівненській області співпраця центру зайнятості і роботодавців - шлях до легалізації робочих місць

21.09.13 18:12 0 1086
У рамках місячника добровільної легалізації трудових відносин у Радивилівському центрі зайнятості 19 вересня відбувся семінар з роботодавцями "Легалізація трудових відносин – шлях до забезпечення зайнятості населення". У спілкуванні взяли участь 18 фізичних осіб –підприємців.

Останнім часом все частіше доводиться зустрічатися з таким явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин. Тому питання легалізації зайнятості і заробітної плати набуває великої актуальності, адже від цього залежить як рівень соціального захисту людини, так і розвиток району.

Директор районного центру зайнятості Ярослав Довгаль проаналізував ринок праці району в частині створення нових робочих місць, зокрема, з компенсацією роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також шляхом відкриття підприємницької діяльності та реєстрації трудових договорів. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Світлана Михайлюк нагадала присутнім про порядок реєстрації та зняття з реєстрації трудових договорів між фізичною особою та найманими працівниками. Заступник директора Михайло Мамчур охарактеризував напрями роботи служби зайнятості щодо легалізації тіньової зайнятості через проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи як з роботодавцями, так із особами, які перебувають на обліку в службі зайнятості.

Учасники семінару окреслили дієві заходи щодо легалізації трудових відносин та подальшої співпраці між роботодавцями і службою зайнятості.

Ярослав Довгаль також взяв участь у засідання комісії з питань легалізації заробітної плати та сплати податків і зборів. Підсумовуючи результати роботи комісії та проведених заходів з легалізації трудових відносин, було прийнято рішення щодо збільшення кількості обстежень суб’єктів підприємницької діяльності та залучення до участі в роботі інспекторів праці. Крім того, рішенням комісії визначено алгоритм проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з мешканцями міста і суб’єктами господарювання всіх форм власності з питань дотримання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками та підвищення рівня заробітної плати, а також напрями роботи з “ризиковими” суб’єктами господарської діяльності, які виплачують заробітну плату, нижчу від мінімального рівня і в яких виявлено факти використання нелегальної найманої праці.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обшуки в офісі ...
Наступна новина: Громадськість Львівщини ...

КОМЕНТАРІ