Секрет здоров’я і спортивного довголіття Заслуженого тренера України Костянтина Щеглова

Секрет здоров’я і спортивного довголіття Заслуженого тренера України Костянтина Щеглова

21.09.13 13:34 0 777
Заслужений тренер України з плавання Костянтин Миколайович Щеглов у 2013 році відсвяткував своє 80-річчя.

Саме у цьому році Костянтин Миколайович завершив офіційну тренерську діяльність, але це зовсім не означає, що він пішов з великого спорту. він знову – діючий спортсмени, один з лідерів ветеранського спорту не тільки в Україні, а й у Європі.

Днями у Ейндховені (Нідерланди) завершився чемпіонат Європи з плавання серед ветеранів, учасниками якого стали 5000 представників майже з усіх країн Європи. Від Житомирської області виступали 4 спортсмени, а очолював нашу делегацію президент клубу «Житомир Аква Мастерс» Ігор Кухарев.

Костянтин Миколайович Щеглов у складі збірної команди України виступав на дистанціях 50, 11 і 200 метрів брасом і всюди увійшов у п’ятірку кращих плавців-ветеранів віком 80-84 років. Додамо лише, що в розвинутих європейських країнах брати участь у спортивних змаганнях у такому віці є звичайною практикою.

.Чемпіонату Європи передували Всеукраїнські змагання у Донецьку, де Костянтин Щеглов виборов одразу три «золоті» нагороди на своїх коронних дистанціях, а у день свого ювілею посів три перших місця на чемпіонаті України у Львові.

Попереду – чемпіонат світу серед ветеранів у Монреалі в категорії «Мастерс» і Костянтин Миколайович готується до участі у цьому всесвітньому форумі.

«Активні заняття спортом для людей у віці – це не просто друге дихання і можливість залишатися активним членом суспільства, це саме життя: насичене і цікаве, коли немає часу старіти, адже необхідно постійно залишатися у форму і захищати честь своєї області та держави» - говорить Костянтин Щеглов, який є також радником директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації з питань розвитку олімпійського спорту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ...
Наступна новина: Екс-держсекретар США: ...

КОМЕНТАРІ