В Закарпатській області громадське формування у с.Дерцен допомагає мукачівським правоохоронцям у підтриманні громадського порядку

В Закарпатській області громадське формування у с.Дерцен допомагає мукачівським правоохоронцям у підтриманні громадського порядку

21.09.13 13:22 0 704
Взаємодія органів внутрішніх справ із населенням, діяльність громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку, профілактиці правопорушень, нині є особливо актуальними. Адже підтримка громадян – це одна з основних умов ефективності діяльності міліції.

Історія громадських формувань на Мукачівщині бере початок із 2005 року. Саме тоді була налагоджена тісна співпраця між громадськими активістами та місцевими правоохоронцями. І от уже близько 8 років члени громадських формувань щотижнево, відповідно до розроблених графіків чергувань, заступають у патруль разом зі співробітниками міліції та допомагають у виконанні покладених на міліцію завдань.

На території Мукачівського району на постійній основі працюють чимало громадських формувань. Серед них на особливу увагу заслуговує громадське формування, яке діє при сільській раді села Дерцен.

До Мукачівського міськвідділу міліції протягом тривалого часу надходили заяви, скарги від громадян села Дерцен про те, що до них у вечірній час доби заїжджають на автомобілях молодики із сусідніх сіл і влаштовують бійки з селянами, переважно молоддю на дискотеках чи інших масових заходах. Правоохоронці реагували на такі звернення, притягували до відповідальності підбурювачів. Однак хуліганів це не зупиняло. Тоді сільський голова Дерцена Юлій Матей спільно з дільничним інспектором Володимиром Чурбаковим вирішили відновити і посилити роботу громадського формування, яке діє при сільській раді.

Нині громадське формування у с.Дерцен налічує 82 громадян, які поділені на 5 екіпажів. Переважна більшість його членів – це місцеві жителі, які у вільний від основної роботи час на своєму автотранспорті разом зі співробітниками міліції або самостійно виїздять на цілодобові маршрути патрулювання, не даючи шансів на неправомірні дії правопорушникам і злочинцям. Лише з моменту постійного чергування членів громадського формування спільно з дільничним інспектором вдалось припинити постійні безпорядки у селі.

За словами начальника Мукачівського міськвідділу полковника міліції Василя Швенди, громадські формування, як правило, створюються за ініціативою самих громадян. Дане формування у с.Дерцен, згідно зі статутом, діє у сфері охорони громадського порядку і надає допомогу органам внутрішніх справ у запобіганні адміністративних та кримінальних правопорушень. Разом з тим проводиться ефективна профілактична робота серед населення, адже відомо, що будь-який злочин краще попередити, ніж згодом його розкривати.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: ITF Батумі. Козлова зазнала ...

КОМЕНТАРІ