На Чернігівщині голову сільради викрили у хабарництві

На Чернігівщині голову сільради викрили у хабарництві

21.09.13 20:05 0 913
В одному з сіл Чернігівщини приватний підприємець захотів відкрити магазин. Вподобане приміщення перебувало на балансі сільради, тож голова погодилася вирішити питання позитивно за 500 доларів США.

Являючись посадовою особою органу місцевого самоврядування, голова сільради вимагала та одержала неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США від фізичної особи-підприємця за оренду приміщення для ведення господарської діяльності.

В рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою), співробітники управління ДСБЕЗ УМВС України в Чернігівській області затримали голову сільської ради при одержанні неправомірної вигоди. Предмет злочину вилучено.

Дії голови сільради караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Всього з початку року задокументовано 13 фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди, загальна сума яких становить понад 90 тисяч гривень.

До відповідальності притягнуто 13 осіб, з яких 9 – посадовці органів влади та 4 - службовці контролюючих органів.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ