На Лубенщині правоохоронці виявили склад, в якому незаконно зберігалися небезпечні пестициди

На Лубенщині правоохоронці виявили склад, в якому незаконно зберігалися небезпечні пестициди

21.09.13 20:17 0 824
Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС Полтавщини викрили факт незаконного зберігання отруйних чи сильнодіючих речовин на Лубенщині.

Під час санкціонованого обшуку складських приміщень одного із підприємств Лубенського району, правоохоронці виявили пестициди, агрохімікати та мінеральні добрива, які зберігалися без наявності санітарного паспорту на вищевказане складське приміщення та з порушенням санітарних норм та вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з торгівлі пестицидами та агрохімікатами.

Після перевірки з незаконного обігу правоохоронцями було вилучено 12 000 літрів (близько 17 тонн) пестицидів та агрохімікатів на загальну суму близько 2,7 млн. гривень, мінеральних добрив (аміачна селітра, амофос, сульфоамофос та інше) у кількості понад 590 тонн на загальну суму близько 1,8 млн. гривень, а також протруєне насіння озимої пшениці у кількості 10,5 тонн на загальну суму близько 40 тисяч гривень.

Для проведення відповідних лабораторних досліджень відібрано 5 зразків пестицидів та агрохімікатів. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 321 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання отруйних чи сильнодіючих речовин). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.

ВЗГ УМВС за інформацією УСДБЕЗ

УМВС України в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині голову ...
Наступна новина: Правоохоронці України та ...

КОМЕНТАРІ