Немає сигналу на моніторі

Немає сигналу на моніторі

22.09.13 01:51 0 1633
Бувають у житті кожного користувача комп'ютером , такі ситуації , коли монітор просто не хоче включатися. Причини для цього можуть бути найрізноманітніші: від виходу з ладу самого монітора до припинення нормальної роботи системного блоку. Однак , в будь-якому випадку , не варто піддаватися паніці. Насамперед переконайтеся в тому , що кабель, що йде від монітора до системного блоку нормально підключений , штекер не випав з гнізда і не перекошений . Таке може трапитися досить часто - завдяки незграбним рухом ваших ніг , ігор домашніх тварин або активності ваших дітей. Після того , як кабель був перевірений і заново встановлений , екран повинен почати працювати. Але що робити , якщо очікувана картинка так і не з'явилася ?

Інший , часто трапляється причиною відмови монітора , може бути і збій роботи відеокарти. Можливо останнім часом її вилучали , а потім погано вставили . Тому , після виключення комп'ютера , її слід ще раз витягнути і оглянути на наявність з'явилися дефектів (сліди замикання або окислення контактів - підгорів плям або здуття ) . Заодно огляньте і материнську плату і планки ОЗУ. Якщо , ви візуально не спостерігаєте ніяких пошкоджень , спробуйте знову вставити , при цьому , переконайтеся , що встановили її щільно . Перевірте з'єднання всіх шлейфів і проводів.

Наявність пилу і якихось дрібних чужорідних предметів всередині корпусу системного блоку , може вплинути на нормальну роботу не тільки монітора , але і комп'ютера в цілому. Знявши дах блоку , ретельно видаліть всі скупчилися всередині нього частки.

Монітор все ще не працює? Переходимо до більш рішучих заходів ! Спочатку спробуємо поміняти відеокарту на стару або запозичену у друзів і знайомих. Якщо немає сигналу на монітор з вини саме відеокарти , то її заміна відразу дасть результат : при включенні комп'ютера індикатор монітора підморгне зеленим вогником , а потім загориться помаранчевим - довгоочікуване зображення з'явитися.

Масу неприємностей може доставити блок живлення: які у ньому замикання можуть пошкодити електро-і радіоелементи і він просто не даватиме необхідну потужність . Можливо , відеокарта змінювалася на нову , більш сучасну і їй просто не вистачає електроенергії. Спробуйте встановити інший блок живлення.

Всі перевірили , переглянули , протестували а сигнала на монитор все ще немає? Тут вже потрібна допомога кваліфікованого фахівця . Огляд майстра або програміста в перебігу декількох хвилин дасть вірний діагноз поломки. Тільки він зможе визначити , чи можна виправити положення будинку або доведеться везти комп'ютер в майстерню.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ