Чи потрібно реєструватися платниками ПДВ, коли операції з постачання послуг у нас понад 300 тис. грн.?

Чи потрібно реєструватися платниками ПДВ, коли операції з постачання послуг у нас понад 300 тис. грн.?

22.09.13 14:40 0 785
Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - ОСББ) - юридична особа, створена власниками для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання неподільного та загального майна.
ОСББ є неприбутковою організацією і не має на меті одержання прибутку для його розподілу між членами об’єднання. ОСББ створюється для забезпечення і захисту прав його членів та дотримання їхніх обов’язків, належного утримання та використання неподільного і загального майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.
Порядок реєстрації платником ПДВ та особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання товарів/послуг визначені в р.V Податкового кодексу України. При цьому слід зазначити, що ознака неприбутковості не впливає на статус платника ПДВ або на особливості оподаткування ПДВ.
У разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300 тис. грн. (без урахування ПДВ), така особа зобов’язана зареєструватися як платник податку в контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання).
Таким чином, ОСББ, яке є неприбутковою організацією, при перевищенні загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг протягом останніх 12 календарних місяців 300 тис. грн. (без урахування ПДВ) повинне в обов’язковому порядку зареєструватися платником ПДВ.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євген Магда: Рейдерство ...
Наступна новина: Я придбав транспортний ...

КОМЕНТАРІ