Школярі закритої Полтавської філії ЗОШ №12 пікетували Верховну Раду, Кабмін та Адміністрацію Президента

Школярі закритої Полтавської філії ЗОШ №12 пікетували Верховну Раду, Кабмін та Адміністрацію Президента

22.09.13 13:05 0 820
За ініціятиви батьківського комітету початкової школи – філії ЗОШ №12, (мікрорайон Червоний Шлях у Полтаві) та за підтримки Всеукраїнського об’єднання «Свобода» батьки разом зі школярами пікетували Кабмін, Верховну Раду та Адміністрацію Президента України з вимогою відновити навчальний процес у їхньому навчальному закладі. Підтримали полтавську громаду народні депутати свободівці Юрій Бублик та Олег Сиротюк.

Двадцятеро учнів разом із батьками вирушили до столиці мікроавтобусами у супроводі народного депутата України Юрія Бублика. Проте не обійшлося без проблем: уже на в’їзді до Києва автобус із дітьми зупинила міліція. На запитання про причину зупинки один із міліціянтів вибачився і повідомив, що має передзвонити начальству і повідомити, що полтавська делегація уже приїхала. Удруге міліція зупинила учнів закритої школи разом із батьками на під’їзді до Верховної Ради України.

Перший урок під стінами Кабінету Міністрів України для учнів з Полтавщини провів народний митець Василь Панченко. Школярі вивчили та заспівали для урядовців повстанську пісню та славень України, а також продекламували вірші Тараса Шевченка. Другий урок, але вже біля ВРУ, для учнів закритої початкової школи провів народний депутат Юрій Бублик. Він розповів про державний устрій та державні установи. На шляху до Верховної Ради України на дітей та їхніх батьків почали тиснути правоохоронці. Встановивши своєрідний «пропускний пункт», міліціянти не дозволяли громаді підійти до парламенту, мотивуючи це якоюсь «постановою». Показати документ на вимогу народних депутатів-свободівців Юрія Бублика та Олега Сиротюка міліціянти відмовились. Біля комітету ВРУ, де саме відбувалась Погоджувальна рада парламентських фракцій, батьки й діти зустрілися із представниками спеціальної інспекційної комісії, які провели перевірку законности закриття початкової школи в Червоному Шляху. Делегати комісії повідомили, що їхній звіт перебуває на стадії доопрацювання і сьогодні його буде направлено до Міністерства освіти та науки України.

За ініціятиви батьківського комітету було підготовлено звернення до Прем’єр-міністра України М.Азарова, міністра освіти Табачніка, до Голови Верховної Ради України В.Рибака та до Президента України В.Януковича з вимогою припинити порушувати гарантоване Конституцією право на освіту їхніх дітей, скасувати рішення про закриття початкової школи, ухвалене одноосібно міським головою Полтави, повернути викрадене майно і відновити навчальний процес у пограбованій закритій школі – філії ЗОШ №12.

«Діти мають право на освіту й вони повинні навчатися. Але де їм навчатися, якщо полтавська влада не пускає учнів до рідної школи, а примушує в об’їзд, через усе місто діставатися до основного приміщення ЗОШ №12! Батьки за допомогою кваліфікованих юристів підготували звернення до керівника уряду, міністра освіти і науки, голови ВРУ та Президента. Задокументовані вимоги відновити навчальний процес і повернути дітям рідну школу передали чиновникам. Ми домовилися про зустріч із представниками інспекційної комісії та міністром освіти. Ознайомимось із висновками цієї комісії щодо незаконно закритої школи та у телефонному режимі будемо вести перемовини із полтавськими обласним та міським управліннями освіти. Якщо зустріч сьогодні не відбудеться – ми разом із батьками та дітьми лишимось тут до переможного кінця!», – зазначив народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Бублик.

Фото:https://plus.google.com/photos/116895021920180777405/albums/5924158425127975361?authkey=CJaWoayMsrz8Jg

Відео:



Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спамерам теж потрібна ...
Наступна новина: Тернопільським школярам ...

КОМЕНТАРІ