Фракція ВО «Свобода» в Івано-Франківській облраді відмовилася брати участь у роботі позачергової «сланцевої» сесії

Фракція ВО «Свобода» в Івано-Франківській облраді відмовилася брати участь у роботі позачергової «сланцевої» сесії

22.09.13 12:39 0 1216
Фракція ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді відмовилася брати участь у позачерговій сесії обласної ради 20 вересня 2013 року, де мають розглядати питання погодження Угоди про розподіл вуглеводнів між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та ТОВ «Надра Олеська». З відповідною заявою від імені фракції виступив на початку сесійного засідання її голова Василь Попович. Як наголосив свободівець, фракція ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді обурена фактами брутального політичного шантажу та відвертого тиску, який цілеспрямовано здійснювали на депутатський корпус загалом і фракцію ВО "Свобода" зокрема напередодні повторного розгляду сесією обласної ради питання погодження «сланцевої» угоди.

«Цей процес було свідомо зведено до ницого оббріхування та маніпуляцій свідомістю як виборців, так і депутатів обласної ради», – наголосив Василь Попович. За словами депутата-націоналіста, характерними ознаками цієї кампанії серед иншого стали абсурдні закиди про начебто «показовий провал свободівцями нещодавнього голосування в Івано-Франківській обласній раді» або ж нісенітниці на кшталт «вимагання у компанії «Шеврон» 450 млн. доларів за дозвіл працювати в західній Україні».

«Опубліковані газетою «Експрес», яка із кожним новим номером все більше перетворюється на бейсбольну биту в руках режиму Януковича, такого роду твердження, на жаль, розтиражували і місцеві ЗМІ. «Свобода» вже готує низку судових позовів до газети "Експрес" із вимогою спростувати розміщену на її шпальтах брехливу інформацію. Одночасно звертаємося до громади краю та закликаємо журналістську спільноту до підтримки нашої позиції й до спільної боротьби за дотримання етичних стандартів у політичній діяльності та в журналістиці», – зазначив Василь Попович.

На переконання голови фракції ВО «Свобода», безглуздість спекуляцій щодо націоналістів є очевидною. Адже фракція ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді налічує лише 18 осіб з-поміж 114 депутатів загального складу ради. Отож зрозуміло, що вона самотужки не може ані ухвалити, ані блокувати ухвалення будь-яких рішень обласної ради. Окрім того, саме задля забезпечення максимальної публічности, прозорости та ретельного аналізу положень Угоди голова обласної ради свободівець Василь Скрипничук створив спеціяльну робочу групу, до якої увійшли як депутати від усіх фракцій, так і представники виконавчої влади, громадських організацій краю, науковці, екологи та журналісти.

«На противагу цивілізованій, ґрунтовній дискусії кожен із членів цієї робочої групи став свідком фактичного примушування до поквапного і некритичного погодження Угоди – без урахування екологічних ризиків, економічних вигод для громади краю та на користь завуальованих тіньових структур, які б воліли отримати можливість максимально швидкої наживи на надрах Прикарпаття.

При цьому позицію фракції ВО «Свобода» щодо погодження даної Угоди прихвосні режиму звели до зручної для них провокативної дилеми: якщо би фракція підтримала Угоду – їй однозначно закинули б одержання хабара, якщо б не підтримала – ще раз безпідставно звинуватили у прагненні зірвати голосування з цього питання.

У такий брутальний спосіб окремі зацікавлені особи та структури намагаються перекласти відповідальність за можливе непогодження обласною радою проєкту Угоди, а також будь-якою ціною прагнуть очорнити не лише свободівців, які піддали аргументованій критиці надісланий урядом первинний проєкт Угоди, але й кожного, хто посміє критикувати її зміст на сьогоднішній позачерговій сесії.

На знак протесту проти цих маніпуляцій фракція ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді повідомляє, що не братиме участи в роботі позачергової сесії. Ми шкодуємо, що таким чином нас усунули від ґрунтовного обговорення цього питання та покладаємо відповідальність за всі можливі екологічні ризики й будь-які проблеми та економічні невигоди на тих, хто ініціює такого роду провокації», – заявив керівник фракції ВО «Свобода» Василь Попович.

Голова Івано-Франківської обласної ради, член ВО «Свобода» Василь Скрипничук при цьому залишився у сесійній залі та веде розгляд питань порядку денного, повідомивши, що на знак солідарности з однопартійцями не братиме участи в голосуванні.


Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 73 відсотки касових ...
Наступна новина: Ігор Швайка: «Свобода» не ...

КОМЕНТАРІ