Ігор Швайка: «Свобода» не толеруватиме «тушок», бо ми виступаємо за чесність і повагу до волевиявлення українців»

Ігор Швайка: «Свобода» не толеруватиме «тушок», бо ми виступаємо за чесність і повагу до волевиявлення українців»

22.09.13 12:40 0 910
«Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» не толеруватиме «тушок», бо ми виступаємо за чесність і повагу до волевиявлення українців. Тому ми не голосуватимемо за постанови про надання «тушкам» можливости працювати у комітетах парламенту». Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Ігор Швайка під час розгляду постанови про обрання «тушки» Романа Стаднійчука членом Комітету з питань верховенства права та правосуддя.

Я зазначив свободівець, фракція націоналістів не підтримуватиме проєкт постанови з двох причин: юридичної та моральної. «Юридична складова полягає в тому, що «тушка» Стаднійчук увійшов до парламенту за виборчим списком «Батьківщини» після того, як мандат забрали у Власенка. Однак Роман Стаднійчук не увійшов до жодної фракції. Тому треба зауважити, що кандидатуру особи, яка має намір працювати в такому важливому комітеті як Комітет з питань правосуддя ВРУ, має бути підтримано керівником фракції. У даному разі такої підтримки немає, саме тому немає юридичних підстав підтримати це рішення. Що ж стосується иншої, більш важливої причини – моральної, ми не підтримаємо проєкт через «тушкування» Стаднійчука.

«Тушки» зраджують своїх виборців, вони є клятвовідступниками і повинні відповідати перед народом України. Тому «Свобода» не толеруватиме «тушок», бо ми виступаємо за чесність, правдивість і повагу до волевиявлення українців», – наголосив Ігор Швайка.

Зрештою Верховна Рада не підтримала рішення щодо призначення Р.Стаднійчука членом Комітету ВРУ з питань верховенства права та правосуддя. За це проголосували лише 210 депутатів – представники ПР та КПУ.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Фракція ВО «Свобода» в ...
Наступна новина: Змагання з кінного спорту у ...

КОМЕНТАРІ