«Свобода» пікетувала суд у справі Віктора Пилипишина

«Свобода» пікетувала суд у справі Віктора Пилипишина

22.09.13 12:52 0 1006
20 вересня 2013 року активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетувала Голосіївський районний суд Києва, де відбудеться засідання у справі колишнього голови столичної Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина. У квітні 2011 року прокуратура Києва об'єднала дві кримінальні справи за обвинуваченням Віктора Пилипишина в одне провадження, а у вересні 2011 року передала цю справу до Голосіївського суду. Свободівці вимагатимуть справедливого судочинства, попри можливі спроби фінансово заохотити учасників процесу та тиск із боку влади.

Судове засідання відбулося за адресою: вулиця Полковника Потєхіна, 14-а. Початок – о 15:00.

Як відомо, Пилипишина звинувачують у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового будинку за очевидно заниженою ціною. Друга кримінальна справа стосується рішення про передачу у власність тій само приватній структурі будівлі вечірньої школи, попри те, що відчужувати установи освіти заборонено законодавством. У листопаді 2012 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки виборчих документів та їхнього використання, що вплинуло на результати голосування на виборчому окрузі №223, за ознаками злочину ст. 158 ч. 3 Кримінального кодексу ("Фальсифікація виборчих документів").

Нагадаємо, що на попередньому судовому засіданні 17.07.2013 журналістів не пустили до зали суду. Як пояснив свободівцю Юрієві Левченку керівник охорони, на це була усна вказівка новопризначеної судді Дроздової. Раніше цю справу вів суддя Дідик. Однак, чому відбулася заміна, не погодилася пояснити ані нова, ані старий судді. Усі завчасно подані клопотання про запис судового засідання було проігноровано (http://youtu.be/NQknBeMhSjA).

"Партія регіонів не може знайти кращого кандидата на вибори, ніж Пилишин. Це є очевидним, оскільки вирок колишньому чиновнику за незаконний продаж вечірньої школи та инших будівель мали оголосити ще влітку цього року. Однак, маючи судимість, Пилипишин не міг би брати участь у виборчій кампанії. А винести виправдальний вирок йому не можуть, оскільки в справі є очевидні докази причетности Пилипишина до шахрайських дій. Тому незаконно було замінено суддю, який почав слухати справу з самого початку. Пилипшину потрібна депутатська недоторканість, щоб уникнути кримінальної відповідальности. На судові засідання з державним обвинувачем Сергієм Здраком постійно ходить представник прес-служби прокуратури м.Києва, яка вказує йому, на які запитання він може відповідати журналістам. Протягом двох місяців прес-служба прокуратури Києва повідомляла про те, що їм не відомо, коли має відбутися наступне судове засідання. Лише завдяки свободівцям, які почали чергувати в Голосіївському суді м.Києва вдалося дізнатися про сьогоднішнє судове засідання", – зазначає керівник Аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій Левченко.

Довідка: Екс-чиновника звинувачують у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового 4-поверхового будинку площею 1500 кв. метрів по проспекту Перемоги. Приватна структура заволоділа будинком за 240 тис. гривень тоді, як мінімальна вартість цього об'єкту становить 10 млн. гривень. Друга кримінальна справа стосується ухвалення рішення про передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи (також по проспекту Перемоги) нібито для знесення як аварійної споруди за 270 тис гривень. Після того, як 2010 року в будівлі цієї вечірньої школи зробили капітальний ремонт, встановили імпортну систему опалення, реальна вартість цієї будівлі – близько 5 млн. гривень. Слід зазначити, що будівлю вечірньої школи не було включено в програму приватизації, оскільки відчужувати установи освіти забороняє законодавство.

12 серпня 2013 року під час пікету свободівцями Генеральної прокуратури України з вимогою завершити розслідування кримінальної справи щодо фальсифікацій в одномандатному виборчому окрузі №223 було з’ясовано що кримінальне провадження щодо фальсифікацій у 223-му окрузі на виборах 2012 року не надходило до органів прокуратури і в даний час розслідування в рамках зазначеного провадження проводить слідче управління ГУ МВС у м. Києві.



Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівська армійська ...

КОМЕНТАРІ