Спамерам теж потрібна відпустка : «Лабораторія Касперського» фіксує зниження частки спаму в серпні

Спамерам теж потрібна відпустка : «Лабораторія Касперського» фіксує зниження частки спаму в серпні

22.09.13 13:04 0 1167
Експерти « Лабораторії Касперського » підготували черговий звіт по спам - активності за серпень. Згідно зі звітом ,

У серпні частка спаму в поштовому трафіку зменшилася на 3,6 % і склала 67,6 %.
Частка фішингових листів в поштовому потоці в порівнянні з липнем збільшилася більш ніж у 10 разів
Шкідливі вкладення містилися в 5,6 % всіх електронних повідомлень

У серпні частка небажаної кореспонденції в глобальному поштовому трафіку , за підрахунками «Лабораторії Касперського» , склала 67,6 % , що на 3,6 % нижче липневого показника. Якщо це і пов'язано з сезоном відпусток , то відпочивати поїхали самі нешкідливі спамери : частка фішингових листів в порівнянні з попереднім місяцем збільшилася більш ніж у 10 разів , а частка листів зі шкідливими вкладеннями - у два з половиною , склавши в підсумку 5,6 % від всіх електронних повідомлень. Такі результати дослідження спам- активності за серпень 2013 року.

Тематика рекламних листів в черговий раз була продиктована сезоном. Фахівці «Лабораторії Касперського» зареєстрували безліч різноманітних рекламних розсилок , що експлуатували тему Дня знань . Як звичайно розповсюджувачі цих листів використовували зашумлення заголовків і номерів телефону , щоб ускладнити виявлення спам- фільтрам . Також спамери використовували введення змін системи штрафів з 1 вересня для реклами плівок , що приховують номер машини від відеокамер , та інших послуг і аксесуарів для автомобілів.

Історія з шахрайськими сайтами по « оплати» штрафів ГИБДД отримала продовження . Експерти « Лабораторії Касперського» зафіксували розсилки , в яких зловмисники пропонували користувачеві дізнатися про всі заборгованостях , включаючи штрафи , кредити і податки. Набір потрібних для цього даних більш-менш «стандартний» : паспортні дані , ІПН , номери свідоцтв та інших документів. Так шахраї збирали інформацію про громадян РФ , яка в подальшому могла бути використана для різних махінацій. При цьому деякі сайти вимагали підтвердження мобільного номера відправкою SMS , за яке з користувача без попередження списувалася значна сума .

cid : image001.png @ 01CEB3A5.2743BED0

Серія листів , що поширюють заражені вкладення і посилання на троянські програми

Шкідливі вкладення в листах стали зустрічатися в два з половиною рази частіше в порівнянні з липнем. Незважаючи на те , що сезон відпусток добігає кінця , шахраї продовжують активно розсилати листи- підробки , що повідомляють про неіснуючу бронюванні авіаквитків і готелів - імена найбільш відомих компаній цієї сфери постійно перебувають в арсеналі спамерів. Адреса відправників фішингових листів на перший погляд здається цілком легітимними , що може приспати пильність користувача. У листі жертву під різними приводами просять відкрити шкідливе вкладення або пройти за посиланням , що ініціює завантаження файлу на жорсткий диск . В обох випадках комп'ютер користувача заражається троянцем Tepfer , які займаються крадіжкою логінів і паролів.

Частка фішингових листів збільшилася вдесятеро . У серпні «Лабораторія Касперського » зафіксувала розсилку листів , нібито прийшли з офіційної адреси Apple і просили користувача підтвердити реквізити аккаунта iTunes , пройшовши по додається посиланням. Разом з тим , найбільш часто використовуваними для фішингу організаціями як і раніше залишилися соціальні мережі.

Трійка країн- лідерів , що розсилають в сукупності більше половини спаму в світі , не змінилася - це як і раніше Китай , США і Південна Корея . Україна в цьому списку посідає 7 місце. Однак зміни відбулися в Рунеті : на другу сходинку з сьомого місця перемістилася Росія , з території якої в серпні було розіслано понад 10 % небажаної кореспонденції .

« У літній період спам стає значно небезпечніше , зростає не тільки кількість шахрайських повідомлень, але і листів , що містять шкідливі файли . Пам'ятайте , що відомі організації дуже рідко просять передавати особисті дані , раптово підтверджувати реквізити аккаунта або відкривати вкладення. У подібних випадках краще зв'язатися зі службою підтримки організації, від імені якої прийшов лист , і з'ясувати , чи була така розсилка насправді » , - ділиться рекомендаціями Тетяна Щербакова , старший спам- аналітик « Лабораторії Касперського ».

З повною версією спам- звіту за серпень 2013 можна ознайомитися за посиланням http://www.securelist.com/ru/analysis/208050813/Spam_v_avguste_2013 .

Про « Лабораторії Касперського»

«Лабораторія Касперського» - найбільша в світі приватна компанія, що спеціалізується в області розробки програмних рішень для забезпечення IT -безпеки. Компанія входить до четвірки провідних світових виробників захисних систем класу Endpoint Security * . Ось вже більше п'ятнадцяти років «Лабораторія Касперського» пропонує ефективні захисні рішення для домашніх користувачів , підприємств малого та середнього бізнесу і великих корпорацій . Ключовим фактором успіху компанії є інноваційний підхід до забезпечення інформаційної безпеки. Технології та рішення «Лабораторії Касперського» захищають більше 300 мільйонів користувачів майже в 200 країнах і територіях світу . Більш детальна інформація доступна на офіційному сайті www.kaspersky.ru .

* Компанія посіла четверте місце в рейтингу аналітичного агентства IDC « Виручка вендорів від продажу рішень класу Endpoint Security » ( Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor ) за 2011 рік. Рейтинг був включений до звіту IDC «Прогноз розвитку світового ринку рішень класу Endpoint Security на 2012-2016 рр. . і частки вендорів у 2011 р. » ( Worldwide Endpoint Security 2012-2016 Forecast and 2011 Vendor Shares ) , опублікований у липні 2012 року ( IDC # 235930 ) . В основу рейтингу лягли дані про виручку від продажу рішень класу Endpoint Security в 2011 році.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Податкові різниці ...
Наступна новина: Школярі закритої ...

КОМЕНТАРІ