Тернопільським школярам презентували підручник «Основи податкових знань»

Тернопільським школярам презентували підручник «Основи податкових знань»

22.09.13 13:07 0 2045
Начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук та директор Департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Іван Запорожан презентували дев’ятикласникам Тернопільської української гімназії ім. І. Франка новий підручник «Основи податкових знань». Подібні відкриті уроки, на яких відбувалася презентація цього підручника, пройшли одночасно по всій Україні.

Повноцінний курс з основ податкових знань для учнів 9-11 класів, який поступово вводиться в навчальний план загальноосвітніх шкіл, розробило Міністерство доходів і зборів України спільно з Міністерством освіти і науки. Першим з друку вийшов підручник для 9-х класів.
«Мені хотілося б, щоб ви зрозуміли значущість сьогоднішньої події. Вперше за роки незалежності України на державному рівні започатковується вивчення основ податкових знань. Держава цим кроком робить інвестицію в майбутнє, ваше майбутнє, – звернувся до учнів Олександр Вітрук, – Ми з вами прагнемо побудувати сильну і процвітаючу державу із конкурентною ринковою економікою, стати частиною європейської спільноти. А без сумлінної сплати податків це неможливо. Важливо, щоб ви усвідомили, що ніякі силові методи не змусять громадян вболівати за державу, цього можна досягнути лише виховуючи податкову культуру у кожного українця за принципом «Я дбаю про країну, а потім країна дбає про мене».

Підручник «Основи податкових знань» складається з чотирьох розділів. Перший присвячений історії розвитку податкової справи, основним етапам становлення податкової системи України і напрямам сучасної податкової політики. Другий - податковій політиці держави і механізмам оподаткування. У третьому розповідається про основи податкового законодавства і принципи функціонування податкової системи. У четвертому розділі мова йде про права та обов`язки учасників податкових правовідносин.
«Я радий, що Міністерство доходів і зборів України взяло на себе ініціативу видання цього підручника, адже цей курс стане вам у пригоді як в підготовці до вступу у вищі навчальні заклади, так і в отриманні знань і навиків у плануванні вашого майбутнього сімейного бюджету, у вмінні розпоряджатися своїми прибутками», – зазначив Іван Запорожан.

Після офіційної частини відкритого уроку діти мали змогу поспілкуватися з Олександром Васильовичем та Іваном Григоровичем та поставити запитання, які їх цікавлять. Гімназисти надзвичайно активно цікавилися як самою темою податкових знань, так і роботою Головного управління Міндоходів у Тернопільській області. Олександр Вітрук пообіцяв дітям, що на цьому їхня співпраця не закінчиться та запросив бажаючих завітати з екскурсією в приміщення Головного управління, відвідати музей податкової служби, Центр обслуговування платників податків, побачити галерею малюнків «Податки очима дітей».

«На завершення бажаю вам хороших вчителів, а здобуті знання нехай допоможуть вам стати успішними людьми, розпочати власний бізнес чи, можливо, поповнити лави працівників органів Міндоходів», – побажав дітям Олександр Васильович.
Після презентації підручника перший урок з основ податкових знань для дев’ятикласників провела вчитель економіки Тернопільської української гімназії ім. І. Я. Франка Лілія Ярославівна Криховець-Хом’як.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Школярі закритої ...
Наступна новина: 17 років гривні

КОМЕНТАРІ