Про звітність касової техніки в електронному вигляді розповіли на семінарі

Про звітність касової техніки в електронному вигляді розповіли на семінарі

22.09.13 15:08 0 1068
Безкоштовний семінар-практикум з актуальних питань податкового законодавства організувала нещодавно Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський Клуб». Участь у семінарі взяв начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Андрій Вегера, який розповів учасникам про звітність реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді, контроль за здійсненням готівкових операцій із застосуванням РРО та про проведення перевірок та відповідальність суб’єктів господарювання.
Андрій Ярославович наголосив учасникам семінару, що подача звітності власниками РРО в електронному вигляді дозволяє співробітникам Міністерства доходів і зборів отримувати чіткі контрольні механізми, які запобігають можливість перекручення або знищення даних про проведення розрахункових операцій та забезпечують можливість прямої ідентифікації зазначеного реєстратора та стрічки РРО. Це, в свою чергу зменшує кількість фактичних перевірок.
«Нагадаю також, що застосування штрафних санкцій за неподання електронних звітів про використання РРО відтерміноване до 1 січня 2013 року. Таким чином Міністерство пішло на зустріч підприємцям, проте не варто цим зловживати. Вимоги законодавства щодо подання електронних звітів про використання РРО не змінилися, тож раджу купити та реєструвати нову техніку, чи доопрацьовувати стару. На сьогодні технічних проблем по підключенню РРО немає. Майже 3000 реєстраторів у Тернопільський області вже підключені», – додав Андрій Вегера.
Наприкінці семінару в ході активного обговорення платники отримали змістовні відповіді на поставлені запитання.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові успішно ...
Наступна новина: Хто буде платити екоподаток ...

КОМЕНТАРІ