Після зниження митних ставок українські продукти здобудуть популярність на ринках Європи - експерт

Після зниження митних ставок українські продукти здобудуть популярність на ринках Європи - експерт

22.09.13 13:13 0 749
Зниження митних ставок дасть змогу українським продуктам бути конкурентними на європейських ринках – вважає експерт з якості та безпечності продуктів АПК Українського клубу аграрного бізнесу Олександр Вержиховський. Про це він сказав в коментарі телеканалу БТБ.

Коментуючи проект Угоди про асоціацію з ЄС, в якому Європа скасує мита для більшості наших товарів у перший рік дії документа, а для решти мито знизять до піввідсотка, Вержиховський зазначив:

«Зниження митних ставок дасть змогу нашим продуктам бути конкурентними на цих ринках, адже за параметрами безпечності та якості вони абсолютно не поступаються. Продукція рослинництва, яка вже там досить серйозно представлена, а також продукція тваринництва, яка шукає вихід на ці ринки, вона матиме змогу на цих ринках з"явитися і знайти свого споживача».

За даними Мінагрополітики, за сім місяців експорт української агропродукції до Європи зріс на більше 16% в порівнянні з відповідним періодом минулого року і становив 2,6 млрд дол.

18 вересня Уряд затвердив проект угоди про асоціацію з ЄС, в якому передбачено зниження митних ставок для продуктів українського виробництва.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині завершився ...
Наступна новина: Львівщина прийматиме ...

КОМЕНТАРІ