Олег Тягнибок: «Керівництво парламенту вчергове свідомо не включає до порядку денного законопроєкти націоналістів»

Олег Тягнибок: «Керівництво парламенту вчергове свідомо не включає до порядку денного законопроєкти націоналістів»

22.09.13 13:15 0 790
Кожного пленарного тижня продовжується одна і та ж сама історія: до розкладу на наступний тиждень знову не включено жодного законопроєкту, який подали депутати фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Про це заявив голова парламентської фракції націоналістів Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради.

Лідер націоналістів наголосив, що керівництво парламенту вчергове свідомо не включає до порядку денного законопроєкти. авторами яких є депутати-націоналісти. «Хочу вкотре звернути увагу та прошу Голову Верховної Ради нарешті включити до розкладу пленарних засідань цього тижня декілька законопроєктів депутатів фракції ВО «Свобода», які, відповідно до інформації Апарату Верховної Ради України, підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях, а саме: реєстр. № 1250 від 11.01.2013 «Про ліквідацію приватних монополій», який забезпечить захист інтересів підприємців та споживачів та збільшить кількість конкурентних суб’єктів господарювання на загальнодержавних та регіональних ринках; реєстр. № 1249 від 11.01.2013 «Про спрощену процедуру державної реєстрації суб'єктів малого підприємництва», який передбачає спрощення і здешевлення відкриття власної справи та стимулюватиме формування самодостатнього середнього класу; реєстр. № 2538 від 14.03.2013 «Про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії)». Відповідно до положень цього законопроєкту, енергопостачальники будуть нести відповідальність перед споживачами електричної енергії в разі переривання електропостачання з вини постачальника в розмірі двократної вартости недовідпущеної електричної енергії, якщо її обсяг перевищує 10% від договірної величини», – наголосив Олег Тягнибок.

Окрім того, свободівець звернув увагу на те, що уряд вкотре виявився неготовим до збору великого врожаю. Відповідно, парламентар вніс пропозицію розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради проєкт закону щодо скасування ввізного мита на насіння соняшнику.

«Враховуючи продовження падіння цін на сільськогосподарську продукцію (особливо зернові та олійні культури), прошу включити до розкладу засідань цього тижня законопроєкт реєстр. № 2692 «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур» щодо скасування вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику». Нагадаю, що cкасування Україною вивізних мит було однією з ключових вимог ЕС у рамках переговорів щодо створення Зони вільної торгівлі», – підкреслив Олег Тягнибок.

Підсумовуючи, лідер націоналістів наголосив, що фракція ВО «Свобода» вимагає зняти з розкладу засідання законопроєкт реєстр. № 2937 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». «Оскільки цей законопроєкт стосується національної безпеки України, якщо його не буде знято з порядку денного, ми залишаємо за собою право апелювати до українського народу», – резюмував Олег Тягнибок

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Асоціація з ЄС допоможе ...
Наступна новина: На Полтавщині без пояснень ...

КОМЕНТАРІ