На Полтавщині без пояснень затримали десятьох свободівців, двоє з яких – народні депутати

На Полтавщині без пояснень затримали десятьох свободівців, двоє з яких – народні депутати

22.09.13 13:16 0 786
На Полтавщині в Хорольському районі на автотрасі працівники міліції, ДАІ та Державної служби охорони (ДСО) без пояснень заблокували два автомобілі зі свободівцями. Серед затриманих – народні депутати України Андрій Міщенко та Ігор Мірошниченко.

Перше авто з націоналістами зупинили близько 1-ї години ночі. У ньому перебували член Політради ВО “Свобода” Руслан Андрійко, член Київського комітету ВО “Свобода” Віктор Поштар, керівник київського “Сокола” Сергій Бондар, Ярослав Люти, Володимир Назаренко та Ігор Шляхетнюк. Їм не надали жодних пояснень причин затримання та намагались увірватися всередину автомобіля, погрожували, зокрема направляючи на свободівців автомати і зводячи затвор. Лише приблизно за 4 години правоохоронці врешті-решт пояснили, що відбувається і продемонстрували дозвіл на обшук автівки. За їхніми словами, транспортний засіб свободівців начебто бачив свідок при здійсненні якихось «хуліганських дій».

За декілька годин після затримання на місце подій прибули народні депутати України. Але працівники міліції заблокували також і їхнє авто. Позаяк ці події відбуваються приблизно за 250 кілометрів від столиці, через свавілля правоохоронців народні депутати не зможуть потрапити вчасно до Верховної Ради, робота якої розпочинається о 10:00.

Стан речей дійсний на 9:00.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ