Фракція ВО «Свобода» вимагає від Президента України негайно погасити заборгованість із заробітної плати в Україні

Фракція ВО «Свобода» вимагає від Президента України негайно погасити заборгованість із заробітної плати в Україні

22.09.13 13:21 0 764
Провладна більшість у Верховній Раді «провалила» голосування за запит до Президента України від депутатів Всеукраїнського об’єднання «Свобода» щодо забезпечення погашення заборгованости із заробітної плати в Україні та виплати працівникам компенсації втрати частини грошових доходів. Відповідний документ свободівці зареєстрували в парламенті, висловивши глибоке занепокоєння діяльністю чинного уряду в частині забезпечення реалізації гарантованого Конституцією України права українського народу на своєчасне отримання винагороди за працю.

Так, у запиті зазначено, що 7 березня 2013 року за підписом тридцяти шести народних депутатів України ВО «Свобода» на ім’я Президента було надіслано депутатське звернення № 62-00-13, в якому націоналісти вимагали невідкладно вжити заходів щодо виплати працівникам заборгованости із заробітної плати, компенсації втрати частини грошових доходів та притягнути винних осіб до відповідальности.

Згідно з даними Державного комітету статистики України, станом на 1 січня 2013 року обсяг заборгованости із виплати заробітної плати українцям становив 893,702 млн. грн.

Відповідно до ініційованого депутатського звернення та на виконання доручення Кабінету Міністрів України, 18.05.2013 заступник міністра соціяльної політики – керівник апарату Коломієць М.В. листом № 2256/0/10-13/13 повідомив, що центральним та місцевим органам виконавчої влади надано доручення щодо повного погашення заборгованости із заробітної плати до кінця 2013 року.

Проте в листі не було зазначено, яких саме заходів Мінсоцполітики як центральний орган виконавчої влади планує вжити з метою усунення порушень трудового законодавства України та забезпечення реалізації прав громадян на своєчасне отримання винагороди за працю.

Свободівці зазначають, що такі дії уряду України є неприпустимими, та суперечать Конституції України, дискредитують її норми як Основного Закону України в частині встановлення порядку і принципів функціювання представницьких та виконавчих органів влади.

Відповідно, депутати фракції ВО «Свобода» вимагають від Президента України взяти під особистий контроль діяльність чинного уряду в частині виплати українцям до кінця 2013 року, як про це заявив віце-прем’єр-міністр України О. Вілкул, заборгованости із заробітної плати, а також забезпечення виплати відповідної компенсації втрати частини заробітної плати, передбаченої чинним законодавством України. Ініціювати відповідні зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з метою надання коштів для виплати заробітної плати працівникам б’юджетних установ у повному обсязі на весь календарний рік із здійсненням відповідних перерахунків, згідно зі встановленим із 1 січня 2013 року новим розміром першого тарифного розряду.

Прикметно, що представники провладної більшости «провалили» голосування за депутатський запит до Президента України.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ