Заява прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Заява прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

22.09.13 14:30 0 1089
Низка друкованих та електронних видань, що системно і послідовно провадять дифамаційну кампанію проти Всеукраїнського об’єднання «Свобода», розмістили маніпулятивну та неправдиву інформацію про нібито вимагання з боку свободівців 450 мільйонів доларів від компанії «Шеврон» (Chevron) за «дозвіл» видобувати тут сланцевий газ «без зайвих політичних ускладнень». З приводу поширення цієї брехливої інформації ВО «Свобода» звертатиметься до суду.

Щоби спростувати цю несусвітню брехню, варто нагадати бодай єдиний факт. Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді нараховує 18 депутатів із 114 загального складу облради. Отож позиція фракції не може бути визначальною при голосуванні.

Інформаційні маніпулятори також заявляють про нібито причетність народного депутата України від ВО «Свобода» Ігоря Кривецького до кіпрського офшору Bovalon Investments Limited, на рахунки якого буцімто і мали бути скеровані ці кошти. Згодом «журналісти» самі ж і спростовують причетність «Свободи» до невідомого офшору, але пропонують ще більш маніпулятивне «роз’яснення»: за їхнім твердженням, виявляється, власником кіпрського офшору є відомий олігарх Дмитро Фірташ. А оскільки, мовляв, вищезгаданий офшор володіє ТОВ «Передові технології плюс», яке, в свою чергу, є власником 95% компанії ТОВ «КАН», що є власником ТРЦ «Арена-Сіті» у Києві, а родина Ігоря Кривецького уже давно придбала 5% цієї ж компанії у фізичної особи, жодним чином не причетної до газового олігарха, то виявляється, що свободівці і Фірташ – заледве не одне ціле!

З приводу цієї маніпуляції заявляємо наступне: ні Всеукраїнське об’єднання «Свобода», ні жоден наш партієць будь-якого стосунку до вищевказаного кіпрського офшору не мають.

Ігор Кривецький як народний депутат України жодного бізнесу не веде, оскільки це заборонено законом «Про статус народного депутата». Родина Ігоря Кривецького займається підприємництвом, у тому числі на ринку нерухомості, тому ще 2008 року скористалася нагодою придбати у фізичної особи, яка, зазначимо, жодного відношення до Фірташа не має, 5% акцій ТОВ «КАН», що є власником одного із найпривабливіших об’єктів нерухомості в Україні – ТРЦ «Арена-Сіті». Жодної участі в цій операції ні Дмитро Фірташ, ні афільовані з ним структури не брали. Те, що кіпрський офшор пов'язаний із фірмою, яка є власником іншої частини акцій цього об’єкта, жодним чином не свідчить про причетність родини Ігоря Кривецького ні до невідомого кіпрського офшору, ні до газового ринку, ні до рішення Івано-Франківської обласної ради. Адже, використовуючи таку маніпулятивну логіку, можна твердити, що кожен, хто користується продукцією українського хімпрому (що, як відомо, монопольно належить Фірташу), є бізнес-партнером відомого олігарха.

Мета маніпуляції очевидна – несусвітньою брехнею та пересмикуванням фактів пов’язати «Свободу» з черговим олігархом.

Реальні факти кажуть самі за себе. «Свобода» послідовно своєю позицією під час голосувань у Верховній Раді України підтримує рішення, які серйозно наступають на хвіст апетитам українських олігархів, зокрема Д.Фірташа, та голосувала проти всіх лобістських рішень на користь «газового барона».

Так, 20 червня 2013 року в першому читанні фракція ВО «Свобода» підтримала законопроект № 2515 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення». Цей документ запроваджує механізми контролю за трансферним ціноутворенням. За допомогою цієї схеми олігархи багато років уникають сплати податків до Держаного бюджету України: продукцію українських підприємств продавали нібито незалежним юридичним особам – так званим фірмам-«прокладкам» – за кордон за заниженими цінами, через що українські компанії показували штучні збитки. Але ці «прокладки» є у власності тих самих олігархів, і вже за кордоном, користуючись пільговими податковими режимами, вони перепродавали відповідну продукцію кінцевому споживачеві, таким чином допомагаючи цим олігархам отримувати надприбутки.

Проте слід зазначити, що в редакції, запропонованій урядом, законопроект передбачав можливість до 1 січня 2018 року для металургії, хімічної, вугільної промисловості та АПК скористатися суттєвим послабленням в системі держконтролю. Як наслідок, проект у такому вигляді лише поверхово торкався ключових проблем трансфертного ціноутворення та спотворював конкуренцію між секторами економіки. Через це депутати фракції ВО «Свобода» внесли низку поправок, одна з яких стосувалася позбавлення окремих галузей, у тому числі хімічної промисловості, яку контролює Д.Фірташ, таких очевидних преференцій. З огляду на те, що профільний комітет Верховної Ради не врахував принципові поправки ВО «Свобода», фракція 4 липня 2013 року не підтримала зазначений законопроект у другому читанні та в цілому.

Фракція ВО «Свобода» 18 червня та 4 липня 2013 р. одностайно не голосувала за вигідний Фірташу та усім олігархам проект Закону № 0024 «Про ратифікацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї». Більше того, фракція «Свободи» систематично підтримувала будь-які законодавчі ініціативи щодо денонсації на той час чинної угоди з Кіпром. А це безпосередньо б’є по бізнес-імперії Д.Фірташа.

Голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок неодноразово на Погоджувальній раді голів депутатських фракцій вимагав від керівництва Верховної Ради України виключення з порядку денного законопроекту № 1175 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стабільної роботи стратегічних підприємств енергетичної галузі». Законопроект передбачав крім старої заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу списувати заборгованість, яка утворилася протягом 2007–2010 років, у чому так зацікавлені олігархи і серед них – Д.Фірташ. 15 травня 2013 р. фракція ВО «Свобода» проголосувала проти вигідного Фірташу законопроекту № 1175.

4 та 18 червня 2013 року ми не дали жодного голосу за проект Закону № 1154 «Про особливості діяльності санаційного банку», яким пропонувалося створити державний банк, що був би готовий покривати будь-які зобов’язання приватних банківських установ, зокрема банків, які належать олігархам (у тому числі і «Надра-банку», власником якого є вищевказаний олігарх).

Нищівним ударом для олігархів, які сьогодні через свої бізнес-імперії повністю контролюють українську економіку, тим самим гальмуючи її розвиток та одночасно отримуючи надприбутки, стануть у разі їхнього ухвалення законопроекти, запропоновані фракцією ВО «Свобода», щодо знищення приватних монополій (№ 1250) та боротьби проти тотального ухиляння від сплати податків шляхом реєстрації в офшорах (№ 1248).

Але, незважаючи на те, що законопроекти повністю готові до розгляду керівництво Верховної Ради України та провладна парламентська більшість не просто не бажають їх підтримувати, але навіть бояться виносити їх на розгляд в сесійну залу. Це свідчить про те, що влада, на відміну від ВО «Свобода», не лише не бажає йти проти інтересів олігархів заради розвитку української економіки, а боїться навіть дискусій на цю тему.

Більше того, фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» внесла на розгляд Верховної Ради і вимагає негайного ухвалення законопроекту "Про примусову легалізацію капіталу та рахунків у банках, що перебувають та зареєстровані за кордоном", адже щороку Україна втрачає мільярди гривень від переведення прибутків власниками українських підприємств до податкових "чорних дір".

Націоналістична фракція цілеспрямовано виступає за демонополізацію та деолігархізацію економіки України, внесла відповідний пакет законодавчих ініціатив та голосує категорично проти будь-яких спроб лобіювання бізнесу олігархів.

Закликаємо українських журналістів не дати використовувати себе як знаряддя маніпуляції в руках режиму, який здійснює цілеспрямовану кампанію дискредитації та очорнення української опозиції.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перспективний резерв ...
Наступна новина: Податківці навчали ...

КОМЕНТАРІ