У Києві відбулася зустріч парламентарів-свободівців із послами ЕС

У Києві відбулася зустріч парламентарів-свободівців із послами ЕС

22.09.13 13:31 0 843
В готелі «Опера» в Києві відбулася зустріч представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з послами Европейського Союзу в Україні. Учасники заходу обговорили цілі та діяльність націоналістичного об’єднання. Також окремо було обговорено тему «Свобода» за европейський вибір України».

У заході взяли участь дипломатичні представники країн-членів Европейського Союзу, яких цікавить як загальна інформація про діяльність ВО «Свобода», так і позиція фракції націоналістів в українському паралменті щодо підписання в листопаді 2013 року у Вільнюсі Угоди про асоціяцію України з Европейським Союзом.

Відкрив зустріч Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода», очільник парламентської фракції націоналістів Олег Тягнибок. Лідер українських націоналістів ознайомив дипломатів із історією та діяльністю ВО «Свобода» в контексті державної та міжнародної політики. Свободівець, зокрема, проінформував про роботу націоналістів як в українському парламенті, так і в Україні загалом як єдиної політичної сили, що ідеологічно захищає українську націю.

Очільник ВО «Свобода» також приділив особливу увагу питанню позиції українських націоналістів щодо геополітичної стратегії розвитку української держави: «Ми усвідомлюємо, що живемо в період вирішення майбутньої долі України. Сьогодні важливим є ухвалення рішення про геополітичний шлях розвитку української держави, зокрема щодо асоціяції з Европейським Союзом. Ми зацікавленні, щоби рішення про підписання Угоди між Україною та ЕС було позитивним. Адже саме тоді в Україні запанують принципи народовладдя і буде створено умови для захисту українських цінностей у нашій державі».

«Підписання Угоди про асоціяцію з ЕС – це перший серйозний крок, який сприятиме Україні вийти з зони впливу Кремля. Хочу зауважити, що політична ситуація в Україні значно різниться від тої, яка існує в більшості европейських країн. Справа в тім, що, попри здобуття незалежности, українці досі перебувають під значним впливом Росії, яка хоче повернути Україну до складу колишньої Російської імперії. Зближення України з Европою розпочне процес морального знищення залежности України від політики Кремля», – наголосив Олег Тягнибок.

Також лідер ВО «Свобода» повідомив учасникам зустрічі про відкриття представництва партії в Брюсселі, метою якого є донесення правдивої інформації про діяльність свободівців до европейської та світової спільноти.

Перед присутніми дипломатами виступили депутати-свободівці, які розповіли гостям про різноманітні аспекти діяльности націоналістів в українському парламенті, про причини, що спонукають свободівців відстоювати засади функціювання в державі української мови, про потребу збереження національних традицій і національної історичної пам’яти. Націоналісти також ознайомили присутніх із засадами партійної програми, зокрема її економічною складовою.

Перед аудиторію виступив посол Европейського Союзу в Україні Ян Томбінський. У своєму слові дипломат зауважив, що Угода про асоціяцію дає можливість змінити українську політику таким чином, щоби дивитися не в минуле, а навпаки – в майбутнє. Коли минуле, швидше за все, ділить Україну, стратегія розвитку країни, спрямована на майбутнє, може допомогти українцям об´єднатися навколо спільної мети.

Дипломат зауважив, що Україні необхідно шукати інструмент, який допоможе зміцненню держави та сформує зовнішньополітичний вектор країни, який відповідатиме бажанням сучасного покоління. «Потрібно дивитися не в минуле, а в майбутнє. Мета нашої зустрічі – створити діалог без табу, без упереджень та з відчуттям спільного майбутнього», – підсумував представник Европейського Союзу.

Світлини із зустрічі: https://plus.google.com/u/1/photos/102652274152528116947/albums/5924599886902693201

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати-свободівці: ...
Наступна новина: Свободівці проведуть акцію ...

КОМЕНТАРІ