Конвертація валютних переказів дасть позитивний макроекономічний ефект - Гонг Лью

Конвертація валютних переказів дасть позитивний макроекономічний ефект - Гонг Лью

22.09.13 13:57 0 933
Cпеціаліст із фінансових питань з університету Глазго (Британія) Гонг Лью вважає, що рішення НБУ про конвертацію частини валютних переказів матиме позитивний макроекономічний ефект для України. Про це він сказав в екслюзивному коментарі журналістам каналу БТБ.
Економіст схвально відгукнувся про ініціативи Нацбанку України із заохочення транзакцій у національній валюті.
«Ці ініціативи спрямовані на підвищення ефективності монетарної політики, збільшення ефективності платежів, зниження тих ризиків балансу, які роблять банківську систему більш вразливою», - вважає Гонг Лью.

Експерт переконаний , що це допоможе знизити доларизацію економіки та утримати прогнозований рівень інфляції.
«Найбільшим ефектом у цьому випадку є макроекономічна стабілізація, яка сприятиме утриманню інфляції на стабільному обґрунтованому рівні», - сказав економіст.

«Безсумнівно, це дуже хороша політика, яка добре зарекомендувала себе, зокрема, в Америці, Центральній та Східній Європі. Вона матиме позитивний вплив на стабілізацію національної економіки», - вважає Гонг Лью.

21 вересня набув чинності постанова НБУ “Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України”, відповідно до якої валютні перекази в Україні на рахунки громадян та іноземців здійснюватимуться у гривневому еквіваленті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Свободівців, яких ...

КОМЕНТАРІ