Свободівців, яких утримували в Хорольському райвідділі міліції, після нічного судового процесу відпустили

Свободівців, яких утримували в Хорольському райвідділі міліції, після нічного судового процесу відпустили

22.09.13 13:58 0 952
Уночі 20 вересня 2013 року на Полтавщині Хорольський районний суд обирав для підозрюваних у буцімто хуліганських діях свободівців міру запобіжних заходів. Сам процес розпочався близько 12-ї години ночі. До того часу затриманих націоналістів допитували у місцевому райвідділі міліції.

Понад півсотні «беркутівців» не пускали активістів, які підтримували затриманих, на відкрите (!) судове засідання. Ба більше, правоохоронці намагалися перешкодити журналістам потрапити до залу засідань. Проте після вимоги народного депутата України сводбодівця Юрія Михальчишина представники преси таки змогли відвідати судовий процес.

Суддя усіляко намагався тягнути час і довго не ухвалював вироки. Кожен розгляд справи тривав більше 3 годин. Лише на ранок, близько 9-ї години, усіх свободівців звільнили. Завдяки зусиллям адвокатів націоналістів Руслана Андрійка та Віктора Поштаря відпустили, присудивши так зване «особисте зобов’язання», а Сергієві Бондарю суд присудив 2-місячний домашній арешт. Постанову Сергія оскаржуватимуть в апеляційному суді. За відкритим кримінальним провадження триватиме досудове слідство.

Нагадаємо, що у ніч на 19 вересня свободівців затримали працівники міліції в Хорольському районі Полтавщини. Після 12-годинного утримання на автотрасі доправили в Хорольський райвідділ управління МВС. Націоналістам офіційно не висували жодних звинувачень. Вочевидь, обласне керівництво прокуратури й міліції замість того, аби дотримуватися закону, чекало конкретної вказівки з Банкової щодо подальших дій. Слід зазначити, що під час перебування в райвідділку одному із затриманих – Вікторові Поштарю – стало зле. В активіста "Свободи" стався гіпертонічний криз, від чого він знепритомнів (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042386/).

Активістам інкримінують порушення статті 296 Кримінального кодексу України («Групове хуліганство»).

Перед початком судового засідання близько сотні свободівців та місцевих мешканців вимагали звільнити з-під варти затриманих (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042402/).

Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Конвертація валютних ...
Наступна новина: Майже 9 тис. буковинських ...

КОМЕНТАРІ