Видобуток сланцевого газу посприяє енергетичній самодостатності України - Мамду Саламе

Видобуток сланцевого газу посприяє енергетичній самодостатності України - Мамду Саламе

22.09.13 15:59 0 882
Британський експерт із питань міжнародної енергетики Мамду Саламе вважає, якщо Україна розпочне видобуток сланцевого газу, вона стане більш енергетично самодостатньою та втратить потребу в імпорті російських енергоносіїв. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі журналістам каналу БТБ.

«Я знаю, що Україна має великі запаси сланцевого газу. Якщо ви використовуєте американську технологію фракинг, то зможете швидко почати видобувати газ, протягом року чи двох», - зазначив експерт .

Він також вважає, що Україна й надалі матиме проблеми із Росією через ціни на газ та постачання газу у Європу через Україну, якщо залежатиме від російських енергоносіїв.

«Однак, якщо Україна зможе почати виробництво значних обсягів газу, вона не потребуватиме використання російських транспортних коридорів. Їй непотрібно буде імпортувати російський газ. Сланцевий газ зможе замінити його. І це буде добре, тому що надасть Україні більшу енергетичну самодостатність», - переконаний експерт.

Він також високо оцінив внесок українських ядерників у покращення світових стандартів безпеки та зазначив, що Україна має хороші перспективи модернізації атомних реакторів за підтримки ЄБРР та Європейської агенції атомної енергетики.

«Всесвітня організація атомних операторів, WANО , високо оцінила покращення у безпеці реакторів. Це поцінування є добрим, оскільки це значить, що робляться правильні речі. І разом із кредитом від ЄБРР та Європейської атомної агенції, я думаю, є хороші перспективи модернізації ректорів в Україні та продовження їхнього терміну експлуатації», - сказав Саламе.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Податкові різниці ...
Наступна новина: На Чернівеччині новий ...

КОМЕНТАРІ