На Чернівеччині новий формат «спрощенки» на третину збільшив надходження до казни

На Чернівеччині новий формат «спрощенки» на третину збільшив надходження до казни

22.09.13 16:00 0 861
Свою діяльність на спрощеній системі оподаткування у Чернівецькій області здійснюють понад 40 відсотків приватних підприємців. Ця категорія платників ефективно наповнює скарбницю місцевих бюджетів і спрямувала до них з початку року 53,5 млн. грн. У порівнянні із відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшилися на 11,1 млн. грн.
На початок вересня в області зареєстровані в установленому порядку майже 64 тис. бізнесменів - фізичних осіб, з яких понад 26 тис. «спрощенці». Більша частина з них обрали першу та другу групу платників «єдинників» - відповідно 8тис. та майже 15тис. Окрім того чисельність третьої групи перевищує 3 тис. осіб.
Нині в регіоні хоч і незначна в порівнянні з початком року – понад 2 відсотки, але позитивна динаміка збільшення кількості спрощенців. Така ситуація руйнує стереотипи про зменшення активності бізнес середовища та дає підстави стверджувати, що новації Міндоходів, а це покращення обслуговування та запровадження електронних сервісів, зокрема подання заяви про перехід на спрощену систему в електронному вигляді, сприяє збільшенню кількості представників малого та середнього бізнесу.


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Антикорупційний проект ...

КОМЕНТАРІ