Міндоходівці презентували шкільний курс з «Основ податкових знань»

Міндоходівці презентували шкільний курс з «Основ податкових знань»

22.09.13 22:10 0 960
В.о. начальника Головного управління Міндоходів в області Василь Летюк із заступником начальника Управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Петром Ласійчуком в Івано-Франківській загальноосвітній школі № 22 презентували спеціальний навчальний курс «Основи податкових знань» для учнів дев’ятих класів.
Як зазначив Василь Летюк, спецкурс спрямований на формування податкової грамотності та культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків. Також, посадовець зробив невеликий історичний екскурс щодо становлення формування податкової системи.
«На сьогодні податкові надходження є основою державного бюджету, і водночас найбільш важливим регулятором соціально-економічних процесів, тому від усвідомлення важливості добровільної сплати податків залежить стабільність та економічний розвиток держави, - зазначив Василь Летюк. - Я впевнений, що з цього курсу ви зможете винести для себе багато корисної та цікавої інформації. Зі свого боку обіцяю всебічну підтримку у вивченні зазначеного курсу - фахівці відомства завжди будуть готові допомогти у практичних заняттях, а також необхідною методичною літературою».
Спецкурс «Основи податкових знань» викладатиметься в якості факультативу в усіх загальноосвітніх школах України. Школярі вивчатимуть історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні, від Київської Русі до сьогодення. Діти зможуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачує їх родина, як їх обчислювати та сплачувати.
Підручник містить багато практичних завдань. Наприклад, діти зможуть самостійно обчислити суму ПДВ, що сплачується при покупці товару, чи прорахувати суму видатків і доходів державного бюджету, що дасть їм розуміння про принципи формування головного кошторису країни.

Прес-служба Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ