Учням Буковини презентували навчальний спецкурс «Основи податкових знань»

Учням Буковини презентували навчальний спецкурс «Основи податкових знань»

22.09.13 14:11 0 795
В одній із найкращих шкіл регіону, у Вижницькій загальноосвітній школі I-III ступенів ім. Юрія Федьковича, відбулася презентація спеціального курсу та підручника «Основи податкових знань» для учнів дев’ятих класів - мета якого формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків.
Цей спільний проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України презентували перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Михайло Дмитрович Пердейчук, заступник голови - начальник відділу освіти і науки, молоді та спорту Вижницької районної державної адміністрації Тирон Тетяна Іллівна, заступник директора інституту переддипломної педагогічної освіти Чернівецької області Богачик Тамара Степанівна та начальник Державної податкової інспекції у Вижницькому районі Андрій Васильович Угрин .
«Для сучасної України актуальність запровадження такого курсу достатньо очевидна. Я впевнений, що розуміння необхідності сплати податків для сталого розвитку суспільства в цілому ми маємо формувати у молоді саме через основи податкової грамотності. З юного віку наші громадяни мають усвідомлювати, що запорукою ефективного розвитку держави являються саме сплачені податки, а забезпечити успішне формування дохідної частини бюджету спроможні лише сумлінні платники податків, з високим рівнем податкової культури. Я впевнений, що книга допоможе учням опанувати основи податкової грамотності, добре усвідомити свої права та обов’язки як майбутніх платників податків»,- зауважив Михайло Пердейчук.
Наприкінці презентації підручника Михайло Дмитрович Пердейчук звернувся до школярів із словами: « У всі часи освічена людина користувалася повагою, а зміст даного курсу сприяє розвитку і формуванню вмінь та навичок, необхідних для будь-якої працюючої людини, будь вона бізнесменом чи найманим працівником. Громадянин, що володіє основами податкового законодавства, завжди буде практично невразливий. Загальновідомо, що знання – це сила, Я бажаю Вам досягти високих результатів у навчанні, буди активними у громадському житті та згодом стати сумлінними платниками податків».


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маєте торговий патент - ...
Наступна новина: Прес-конференція ректорату ...

КОМЕНТАРІ