У Львові для учнів 9-х класів керівники ГУ Міндоходів області презентували новий підручник «Основи податкових знань»

У Львові для учнів 9-х класів керівники ГУ Міндоходів області презентували новий підручник «Основи податкових знань»

22.09.13 19:19 0 941
Презентація спецкурсу «Основи податкових знань» відбулася у львівському навчально-виховному комплексі школи-садка «Софія», що на вул. Героїв Крут. У презентації взяли участь перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Львівській області Микола Князевич, начальник Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у м. Львові Міжрегіонального головного управління Міндоходів Олександр Юристовський та начальник відділу освіти Сихівського району управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Андріян Матковський.
Спецкурс під такою назвою з 1 вересня цього року вивчається вперше. Міністерство доходів і зборів спільно з Міністерством науки і освіти України розробили навчальну програму з вивчення основ податкових знань. Предмет буде поступово вводитися до навчального курсу загальноосвітніх навчальних закладів. Учні вивчатимуть основи податкової грамотності, свої права та обов’язки як майбутніх платників та важливість оподаткування для розвитку суспільства в цілому.
Звертаючись до школярів, перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Львівській області Микола Князевич зазначив: «Вивчення цього спецкурсу допоможе усвідомити важливість сплати податків і сформувати у вас бажання платити податки у самостійному житті, бути патріотами і займати активну життєву позицію через розвиток інтересу до соціально-економічного життя суспільства». Також він наголосив на необхідноситі такого підручника для підростаючого покоління, оскільки податки є найбільш вагомим бюджетоутворюючим джерелом. Саме сумлінні платники податків з високим рівнем податкової культури спроможні забезпечити формування дохідної частини бюджету, що є запорукою ефективного розвитку держави.
Присутні учні з інтересом ознайомилися з новим підручником, у якому можна почерпнути потрібні знання щодо механізмів оподаткування, основ податкового законодавства, принципи функціонування податкової системи тощо.


Головне управління
МІНДОХОДІВ У Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ