ЄС знайде спосіб допомогти Україні через російський тиск на неї - Крістіна Оюланд

ЄС знайде спосіб допомогти Україні через російський тиск на неї - Крістіна Оюланд

22.09.13 14:35 0 798
Євросоюз може переглянути свої правила, щоб допомогти країнам Східного партнерства, які зазнають тиску Росії. Такими прогнозами поділилась в інтерв'ю телеканалу БТБ депутат Європарламенту від Естонії Крістіна Оюланд.

Оюланд зазначила, що рішучість України та інших країн Східного партнерства продовжувати євроінтеграцію стимулює ЄС шукати способів їх підтримки.

«Багато було обговорень щодо розмороження коштів Європейського союзу, які виділені на підтримку України. ЄС володіє досить значними сумами, підготовленими для України, але зараз вони є замороженими через ряд різних технічних та бюрократичний причин. Я думаю, що у короткостроковій перспективі може бути прийнято рішення про розмороження коштів. Я думаю, що ЄС повинен бути готовим та відкритим не лише до розмов, але і до захисту наших східних сусідів», - сказала депутат Європарламенту і додала, що ЄС зараз має бути більш гнучким у ставленні до України, коли її економіка і бізнес перебувають під тиском Росії.

«Думаю, у таких умовах ЄС повинен передивитись правила, щоб віднайти, як ми можемо допомогти не лише словами, але практично», - зазначила вона.

Оюланд також висловила припущення, що стосунки України з північним сусідом після підписання Угоди про Асоціацію стануть прохолоднішими -і українці мають бути до цього готовими. Так сталося після вступу Естонії до ЄС. Втім, на думку депутата, співпраця із Європою є історичним вибором України, і тимчасових проблем боятися не варто.

«Я думаю, у Євросоюзі зараз також широкий політичний консенсус, що ми повинні допомагати,підтримувати і якщо потрібно - захищати країни Східного Партнерства від впливу з боку Росії, тому що ми впевнені, що кожна країна має право на власний вибір свого майбутнього, і бажання долучитись до міжнародного об'єднання - повністю рішення конкретної країни та її уряду», - сказала вона.

Оюланд також вважає, що український політикум подає добрий сигнал ЄС напередодні Вільнюського саміту.

«Зараз складається враження, що українська влада, парламент, уряд, опозиція і коаліція досягли консенсусу стосовно питання приєднання до Асоціації, і це дуже важливий меседж, що заохочує європейських лідерів», - сказала вона.

.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гаражі в центрі Києва ...
Наступна новина: Всі неприбуткові установи ...

КОМЕНТАРІ