Святослав Ханенко: «Подолання неінфенкційних хвороб є питанням національної безпеки»

Святослав Ханенко: «Подолання неінфенкційних хвороб є питанням національної безпеки»

22.09.13 14:52 0 1200
Проблема поширення неінфекційних хвороб – глобальна. Без перебільшення, це питання національної безпеки країни, адже передчасна смертність, втрата працездатности ще в молодому віці суттєво впливає на перспективи розвитку країни. Про це 19 вересня 2013 року заявив народний депутат від ВО «Свобода» Святослав Ханенко під час прес-конференції «Неінфекційні захворювання в Україні: загрози та шляхи вирішення».

Під час заходу свободівець презентував міжфракційне депутатське об’єднання Верховної Ради України з питань профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними, яке він очолює. Також націоналіст наголосив, що ініціятором законодавчих актів, спрямованих на подолання хвороб, має бути не лише ця депутатська група, а й все суспільство.

«Ми намагатимемося працювати системно, й наш успіх залежатиме від того, наскільки конкретні і предметні завдання ми перед собою поставимо. У парламенті є багато різних об’єднань, але про їхні видатні досягнення ми так і не почули. Наше об’єднання зобов’язане продемонструвати результат, тому діяльність базуватиметься на конкретних прикладних пропозиціях і чітких злагоджених діях. Попереду серйозна аналітична й організаційна робота. Особливий акцент потрібно зробити на профілактиці, ранньому виявленні серйозних захворювань, зменшенні впливу шкідливих чинників, які спричиняють їхнє виникнення», – зазначив Святослав Ханенко.

З огляду на масштабність проблеми, свободівець вважає за необхідне створити національний альянс «Здоров’я для всіх», під егідою якого відбуватиметься міжсекторальна взаємодія.

«Цей проєкт буде успішним за умов широкого представництва якнайкращих фахівців. До нього, крім парламентарів, мають долучитися представники різних міністерств, громадських організації, міжнародних структур. Робота має бути системною – це запорука її ефективности», – підкреслив народний депутат.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ