Олег Осуховський: «Влада вдає, що бореться з рейдерами, проте на ділі – лише відписки»

Олег Осуховський: «Влада вдає, що бореться з рейдерами, проте на ділі – лише відписки»

22.09.13 14:52 0 902
«Нещодавно Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов зібрав так звану «міжвідомчу антирейдерську комісію» нібито заради того, аби правоохоронні органи в майбутньому звітували про ситуації з рейдерськими захопленнями, які відбуваються по всій країні. Але упевнений: це не що инше, як симуляція відповідної роботи та типове окозамилювання, бо як член комітету із боротьбі з організованою злочинністю та корупцією я чи не щодня надсилаю звернення про рейдерські дії тому ж віце-прем’єрові Арбузову, очільникам МВС, СБУ, Генпрокурору, проте у відповідь лише надходять відписки і більше нічого!» Про це під час виступу в парламенті заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Осуховський.

Націоналіст укотре звернув увагу парламентарів, керманичів держави та очільників правоохоронних органів на ситуацію з рейдерською атакою на державне підприємство «Смигаторф» на Рівненщині. Свободівець вимагає зупинити ці загарбницькі дії та зберегти робітникам підприємства робочі місця.

«Зараз на Рівненщині знищують державне підприємство «Смигаторф», яке ще пів року тому було прибутковим. Це підприємство у рейдерський спосіб намагаються захопити та довести його до банкрутства. Робітники у відповідь на свавілля оголосили безстроковою акцію протесту. Люди другий тиждень страйкують, але жодної реакції ні від уряду, ні від профільного міністерства немає.

Працівники не вимагають нічого надзвичайного – люди хочуть зберегти своє робоче місце, щоби підприємство працювало та постачало продукцію до шкіл, садків, лікарень тощо. Проте влада наче води до рота набрала!

Страйкарі вимагають, аби підприємство напряму підпорядкували Міністерству енергетики та вугільної промисловости України та щоби Генпрокуратура звернула увагу на те, що кожного місяця із підприємства буквально крадуть десятки тонн продукції. Працівники також домагаються усунення менеджменту підприємства, який доводить його до краху. Зі свого боку, «Свобода» вимагає від Президента та Прем’єр-міністра негайної реакції та вжиття заходів задля збереження підприємства в державній власності», – заявив Олег Осуховський.

Довідка: 11 вересня 2013 року колектив держпідприємства «Смигаторф» на Рівненщині, а це майже 200 робітників, розпочав безстроковий протест і повністю зупинив виробництво на підприємстві (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042157/). 16 вересня 2013 року народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Олег Осуховський звернувся з відкритим листом до Першого віце-прем'єр-міністра України С.Арбузова. Націоналіст наголосив, що правоохоронні органи та Кабінет Міністрів України демонструють бездіяльність або крайню млявість у справі боротьби з рейдерськими схемами захоплення державної власности (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042309/).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ