Свободівців продовжують утримувати в Хорольському райвідділі міліції

Свободівців продовжують утримувати в Хорольському райвідділі міліції

22.09.13 16:53 0 900
Уже майже добу на Полтавщині міліція утримує активістів Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Націоналісти перебувають у Хорольському районному відділку управління МВС. Близько сотні свободівців та місцевих громадян вимагають звільнити з-під варти затриманих. Нині в Хоролі також перебувають народні депутати від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин та Андрій Міщенко. Невдовзі має відбутися судове засідання щодо свободівців – проти них порушили кримінальну справу за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Народний депутат Юрій Михальчишин, зокрема, повідомив, що разом із колегами-парламентарями вони подали клопотання про взяття затриманих на поруки. Зараз же активісти очікують засідання суду, яке має розпочатися незабаром. Серед свободівців, які прибули підтримати побратимів, є також і адвокати Сидір Кізін та Олег Бондарчук.

Біля райвідділку міліції нині зібралося близько сотні активістів. Місцеві мешканці, а також активісти «Свободи» з Київщини, Полтавщини, Черкащини пікетують райвідділок із вимогою відпустити затриманих. Водночас надворі перебуває близько двох десятків бійців спецпідрозділу «Беркут».

Окрім того, біля відділку стоять півтора десятки сталіністів із червоними шматами. Нащадків большевицького режиму очолює нардеп Гордієнко, який зранку в залі парламенту безпідставно звинуватив свободівців у «хуліганстві», яким він назвав знесення пам’ятника Лєніну в одному із сіл Полтавського району. Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042369/

Нагадаємо, що свободівців у ніч на 19 вересня затримали працівники міліції в Хорольському районі на Полтавщині. Після 12-годинного утримання на автотрасі доправили в Хорольсикй райвідділ управління МВС. Націоналістам офіційно не висували жодних звинувачень. Вочевидь, обласне керівництво і прокуратури, й міліції замість того, аби дотримуватися закону, чекало конкретної вказівки з Банкової щодо подальших дій. Слід зазначити, що під час перебування в райвідділку одному із затриманих – Вікторові Поштарю – стало зле. В активіста "Свободи" стався гіпертонічний криз, від чого він знепритомнів. Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042386/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ