У Львівській Політехніці вперше відбувся науковий пікнік

У Львівській Політехніці вперше відбувся науковий пікнік

22.09.13 14:54 0 759
Науковий пікнік, відвідати який змогли усі охочі, відбувся перед головним корпусом Національного університету «Львівська Політехніка».

Під час заходу всі охочі мали можливість відвідати 12 тематичних наметів, поспостерігати за проведенням наукових експериментів чи провести їх власноруч під керівництвом студентів.

Досліди та тести проводили в секціях біології, хімії, фізики, психології, архітектури та ін. Програма наукового пікніка була орієнтована на відвідувачів будь-якого віку і мала на меті продемонструвати те, що може бути цікавим для майбутніх вступників.

За словами заступника проректора з наукової роботи Лілії Жук, такий захід проводиться у Політехніці вперше. Проте загалом цей досвід для студентів не новий: вони і в попередні роки брали участь у фестивалях науки і вже були ініціативи, щоб проводити схоже і в Політехніці.

Лілії Жук розповіла, що подію організували Рада молодих вчених Політехніки разом з громадською організацією CREart, які виграли польський грант на проведення заходу. Всі досліди, які продемонстрували під час пікніка, — ідея та ініціатива студентів. Також Лілія Жук зазначила, що до проведення свята науки були залучені студенти всіх інститутів Політехніки і Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації.

«Найцікавіше —сам факт проведення цього заходу, — зазначила заступник проректора з наукової роботи. — Це дає молодим вченим можливість реалізувати себе. Політехніка приділяє велику увагу роботі зі студентами. Наші студенти є учасниками всеукраїнських та міжнародних конкурсів. І не лише учасниками, а й переможцями».

Лілія Жук висловила сподівання, що такий захід надасть імпульсу проводити його і в наступні роки.

Наталія Матолінець, прес-служба Національного університету «Львівська Політехніка».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Осуховський: «Влада ...
Наступна новина: Ігор Мірошниченко: ...

КОМЕНТАРІ