Олег Тягнибок: «Фракція ВО «Свобода» закликає уряд припинити приховувати інформацію щодо показників державного б’юджету»

Олег Тягнибок: «Фракція ВО «Свобода» закликає уряд припинити приховувати інформацію щодо показників державного б’юджету»

22.09.13 19:56 0 899
Відповідно до Б’юджетного кодексу України, 15 вересня минув останній термін, коли уряд мав подати Проєкт Державного б’юджету на 2014 рік до Верховної Ради України. Однак під час попередньої Години запитань до уряду, яка відбулася два тижні тому, Кабмін так і не прозвітував про б’юджетні показаники. Тому фракція ВО «Свобода» наполягає, щоби під час Години запитань до уряду цього тижня депутати нарешті заслухали інформацію Кабміну щодо основних показників Державного б’юджету України на 2014 рік. Про це 16 вересня 2013 року заявив лідер фракції націоналістів Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради парламенту.

Голова фракції ВО «Свобода» зауважив, що на минулій Погоджувальній раді було ухвалено рішення заслухати інформацію уряду щодо основних показників Державного б’юджету України на 2014 рік, однак під час Години запитань до уряду члени Кабінету Міністрів України так і не відповіли на запитання щодо формування Держб’юджету–2014. Водночас минулої середи уряд на своєму засіданні з порушенням власного Регламенту все ж ухвалив «Проєкт Державного б’юджету на 2014 рік».

«Виявляється, що проєкт б’юджету, який начебто було ухвалено, не лише не роздали народним депутатам – цього проєкта не мали навіть члени уряду та Секретаріят Кабінету Міністрів України! Чому Мінфін та керівництво Кабміну приховують його не лише від парламентарів і громадськости, але й від колег-урядовців? Бо є велика підозра, що в показниках цього проєкту не враховано в повному обсязі не лише пільги та соціяльні гарантії чорнобильцям, військовослужбовцям, иншим соціяльно незахищеним верствам громадян, а й навіть славнозвісні «соціяльні ініціятиви Президента», – наголосив Олег Тягнибок.

Очільник ВО «Свобода» також повідомив, що не набагато кращою є й ситуація з виконанням цьогорічного б’юджету.

«За оцінкою експертів, недовиконання дохідної частини держб’юджету може сягнути 40-45 млрд. грн. Ми хочемо почути, чи збирається уряд робити секвестр б’юджету і які саме видаткові статті збираються скорочувати. Нагадаю, що, відповідно до Б’юджетного кодексу України, вчора (15 вересня) минув останній термін, коли Проєкт Державного б’юджету на 2014 рік уряд мав подати до Верховної Ради України. Фракція ВО «Свобода» наполягає, щоби під час Години запитань до уряду депутати нарешті заслухали інформацію Кабміну щодо основних показників Державного б’юджету України на 2014 рік», – резюмував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях податок на ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ