* Михайло П., 1976 року народження (батько);
* Руслана П., 1982 року народження (мати);
* Михайлина П., 1957 року народження (бабця);
* Світлана П., 2005 року народження (дочка);
* Тетяна П, 2001 року народження (дочка);
* Ярина П., 2007 року народження (дочка).
Дорослих членів сім’ї відправлено в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні, а дітей в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр м. Львова. Стан потерпілих середньої важкості.
Як запобігти отруєнню грибами
Аби запобігти неприємним ситуаціям, що пов’язані з такими отруєннями, Головне управління ДСНС України у Львівській області рекомендує дотримуватись правил збирання, приготування і вживання грибів. Перш за все не варто купувати цей продукт на стихійних ринках і у місцях, що не призначені для його продажу. Збирайте і купуйте лише ті гриби, про які відомо, що вони їстівні. Не збирайте гриби, у яких невпевнені, якими б привабливими та апетитними вони не були б на вигляд, з ушкодженою ніжкою, старих, червивих або ослизлих. Не варто класти у кошик невідомі гриби, особливо ті, ніжка котрих має в основі оточене оболонкою потовщення.
Небезпечно вживати гриби які виросли вздовж транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, радіаційно та хімічно небезпечних зонах. Не порівнюйте їх із зображеннями у різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності. Не варто куштувати сирі гриби.
Що стосується приготування, то слід пам’ятати, що готувати гриби необхідно у той же день, коли їх зібрали, інакше у них утворюється трупна отрута. Перед приготуванням будь-якої страви необхідно кип’ятити гриби 7-10 хвилин, потім цей відвар вилити. Лише після цього можна їх смажити або варити. Суворо дотримуйтесь правил консервування. Неправильно приготовані консервовані гриби можуть призвести до тяжкого захворювання – ботулізму. Ті консервації, що довгий час зберігалися необхідно прокип’ятити протягом 10-15 хвилин. Не пригощайте грибними стравами дітей, вагітних жінок, літніх людей.
Деякі гриби містять речовини, що розчиняються у шлунку лише у взаємодії з алкоголем та спричиняють бурхливе отруєння. Значна частка грибів, що досі вважали їстівними, містять мікродози отруйних речовин. Вживання їх кілька днів поспіль може спровокувати отруєння.
Однак, якщо виникли підозри, що Ви або хтось із близьких отруївся терміново повідомте Швидку медичну допомогу, спробуйте промити шлунок 5-6 склянками води або блідо-рожевим розчином марганцівки, намагайтеся викликати блювоту, випийте 4-5 пігулок активованого вугілля. Після надання первинної допомоги тому, хто постраждав треба дати напитися міцного чаю, кави чи ледве підсоленої води. З’ясуйте, хто ще вживав гриби й здійсніть профілактичні заходи.
Запам’ятайте, що вживання ліків, їжі, алкогольних напоїв, молока прискорює всмоктування токсинів у кишківнику. Лікарі не радять займатися будь-якими іншими методами самолікування, адже отруєння грибами дуже тяжко піддається лікуванню, тому не варто ускладнювати його іншими факторами.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Олег Школьний: Торговцям ...
Наступна новина: Кенія: військові врятували ...
Театральная афиша Москвы: лучшие спектакли
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав
Як найкраще привітати: ідеї та поради