У Львівській області правоохоронців оточили діти

У Львівській області правоохоронців оточили діти

23.09.13 12:05 0 845
У Львові працівники Кримінальної міліції у справах дітей ЛМУ спільно з працівниками Державної Автомобільної Інспекції міста Львова у львівських школах та гімназіях провели профілактичні лекції дітям, на тему: «Профілактика злочинності серед неповнолітніх» та «Увага – діти на дорозі».

Відтак, 20 вересня 2013 року правоохоронці завітали до Львівської української гуманітарної гімназії, де дітям від 13 – 16 років провели лекції «злочинність серед неповнолітніх», «антигромадська поведінка» та «основні правила поведінки на дорозі ». В першу чергу школярам розповідали про високий рівень злочинності серед дітей, про відповідальність за скоєне та звісно, як поганими вчинками навіть, якщо вони зроблені лише раз можна покалічити життя собі та своїй сім’ї. З працівниками ДАІ повторювали та закріплювали знання, правил поведінки на дорозі.

КМСД ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області систематично проводять такі заходи для всіх школярів міста. «Діти з раннього віку починають вживати алкоголь, пробувати курити та вести антигромадський спосіб життя, а іде все це від, по-перше впливу поганої компанії та проблем вдома з батьками чи в школі, а по-друге від спроби бути самостійними. Таким чином дитина самостверджується і думає, що вона вже достатньо доросла для того, щоб робити певні навіть не зрозумілі, як потім виявляється погані вчинки. Знаходячись під впливом поганої компанії вони не усвідомлюють, що шкідливі звички а згодом і вчинки не роблять їх сучасними та дорослішими», - розповіла Тетяна Дубно, оперуповноважений КМСД Личаківського РВ ГУ МВС України у Львівській області.

Після такої лекції школярі мали багато запитань до правоохоронців. В першу чергу їх цікавило яка відповідальність за правопорушення, чи постраждають від цього батьки та як їхні вчинки вплинуть на майбутнє. Зокрема, діти пообіцяли, що точно будуть дотримуватись правил поведінки на дорозі та не будуть вести антигромадський спосіб життя.

«Чесно кажучи від почутого, мороз іде по шкірі. Я навіть не думав, що дитяча злочинність така велика. Також, я задумався про своїх батьків, що в першу чергу постраждають вони від моїх вчинків. Як розповіла експерт, що навіть на майбутнє це впливає, під час якогось правопорушення дитину ставлять на облік в міліцію, і процедури не з приємних. Також інспектори ДАІ розповіли про кількість ДТП за участі дітей і те, що потім можна стати інвалідом після отриманих травм змушує задумуватись та робити висновки.» - розповів Юрій, учень гімназії.

На згадку про проведену лекцію дітям подарували книжечки – брошурки. Що робити в разі виникнення тої чи іншої ситуації та куди їм звертатись за допомогою.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ