У Львівській області моршинські свободівці вшанували пам'ять Зеновія Красівського

У Львівській області моршинські свободівці вшанували пам'ять Зеновія Красівського

23.09.13 13:10 0 764
20 вересня 2013 року Моршинська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом із громадою вшанувала пам'ять відомого поета та активного діяча національно-визвольної боротьби Зеновія Красівського в 22-гу річницю з дня його смерти. У рамках урочистостей в палаці мистецтв Моршина відбулася презентація книги Романа Коваля "Сто облич самостійної України", на якій письменник розповів про його зустріч та дружбу з Зеновієм Красівським.

Очільник Моршинської "Свободи" Мар'ян Берездецький, виступаючи на зібранні, зазначив: "Він обрав дорогу Христа. Саме так можна сказати про Зеновія Красівського. Він показав нам, як ми маємо жити, як треба любити та боротись, не покладаючи рук! Він був, є і буде дороговказом для нас, українських націоналістів. І маючи його за приклад – самопожертви і любови до своєї, Богом даної землі, ми будемо наполегливо працювати задля великих перемог в ім'я Української держави".

Урочистості продовжилися концертною програмою, під час якої вихованці Моршинської школи мистецтв "Джерельце" декламували вірші Красівського. Завершилося вшанування панахидою біля могили Зеновія Красівського, яку відправили місцеві священики Української православної та греко-католицької церков отець Йосип та отець Іван.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ