У Житомирському Будинку офіцерів змагались юні шахісти області

У Житомирському Будинку офіцерів змагались юні шахісти області

23.09.13 12:51 0 688
21-22 вересня у Житомирському гарнізонному Будинку офіцерів відбувся шаховий турнір «Дитяче Гран-прі-2013 Житомирської області «Лідери шахової мережі» за ініціативою обласної федерації шахів за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Це вже четвертий дитячо-юнацький турнір у цьому році, у якому взяло участь більш ніж 90 любителів шахів з різних міст та районів Житомирської області. Свою майстерність демонстрували учасники різних вікових категорій – від дошкільнят до 15-річних юнаків та дівчат.

Як зазначила під час урочистого відкриття змагань заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Калкан, велика увага в області приділяється вихованню здорового покоління, забезпеченню дітям здорового та змістовного способу життя.

«Відповідно до соціальних ініціатив Президента України щодо залучення дітей, в тому числі дошкільнят, до занять фізичною культурою і спортом, в області достатньо розгалужена мережа шахових гуртків, але ми все одно продовжуємо пропагувати цю чудову гру. Адже немає нічого складного в тому, щоб кожній школі придбати шахівниці і розвивати інтелект дітей, змістовно організовуючи їх дозвілля», - зазначила Наталя Калкан.

Турнір пройшов за швейцарською системою у 9 турів. Підсумки змагань підбиватимуться у кожній категорії та віковій групі окремо. Для глядачів та вболівальників був організований тематичний конкурс на тему «Кращі шахісти сучасності», а також шаховий тренінг від триразового чемпіона Житомирської області з шахів Богдана Веремія.

8 шахістів кожної групи зіграють у заключному, фінальному етапі змагань, який відбудеться у листопаді.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ