Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у розрізі районів Львівської області заповнений на 75 %

Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у розрізі районів Львівської області заповнений на 75 %

23.09.13 13:11 0 958
Про це повідомив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської облдержадміністрації Володимир Лаврін 23 вересня, під час апаратної наради, що відбулась під керівництвом голови ОДА Віктора Шемчука.

Нагадаємо, на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов» облдержадміністрацією та Львівським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи «Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» проводиться активна робота щодо формування Реєстру, що надасть можливість одержати точні дані щодо кількості осіб в області, які потребують поліпшення житлових умов.

«З метою спрощення і прискорення внесення інформації за встановленою Формою до Реєстру організаціями, які здійснюють квартирний облік, облдержадміністрацією спільно з Фондом розроблено та надіслане на адресу районних державних адміністрацій та міст обласного значення прикладне програмне забезпечення АРМ-квартвідділ, що є окремою складовою частиною АС ЄДРКО з пропозицією розповсюдити зазначене програмне забезпечення серед суб’єктів квартирного обліку», – зазначив В.Лаврін.

Як повідомлялось раніше, на загальній черзі громадян, що потребують покращення житлових умов, перебуває близько 65 тис. громадян. Однак, як наголосив В. Лаврін, після спеціальної перевірки фактично підтвердили потребу в житлі 42 143 особи.

«Щоб всі статистичні дані були достовірні потрібно, аби громадяни щорічно подавали довідки про потребу в покращенні житлових умов. Так, на з 42 тис. реально підтвердили потребу в покращенні житлових умов, тобто подали всі необхідні документи, тільки 12 352 особи», – заявив В. Лаврін.

Також начальник управління запевнив, що Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов уже діє. Станом на 19.09.2013 Фондом отримано, опрацьовано і внесено до Реєстру 2950 Форм подання інформації, що складає 22% від загальної кількості фактичних заявників.

«У розрізі районів області заповнення Державного реєстру здійснено на 75%, однак із 9000 громадян, що перебувають на квартирному обліку Львівської міської ради Реєстратору передано лише 480 Форм», – сказав В.Лаврін.

Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук доручив вжити невідкладних заходів щодо завершення роботи з формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

«У Львові необхідно провести спеціальне навчання, збільшити кількість фахівців, які заповнюють Форми, а також забезпечити інформування мешканців щодо потреби повторного подання документів органам, які здійснюють квартирний облік, в разі необхідності подальшого перебування на черзі для покращення житлових умов», – доручив В.Шемчук.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Самолікування призвело до ...

КОМЕНТАРІ