Волинські правоохоронці обмінялися досвідом із польськими поліцейськими щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх

Волинські правоохоронці обмінялися досвідом із польськими поліцейськими щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх

23.09.13 13:05 0 726
Свої методи профілактики дитячої залежності від наркотиків, комп’ютера та інших пагубних звичок продемонстрували вихованці польського театру пантоміми Лодзького воєводства Республіки Польща.

Польська делегація поліцейських приїхала на Волинь, аби презентувати профілактичну програму «Профілактика, а Ти: що ти зробив у справі профілактики залежності?» Цінністю цієї ініціативи є люди, які хочуть діяти на користь іншої людини, яка успішно впроваджується у місті Лодзь. Головним у ній виступає мода на життя без залежності. Дітям показують, що є вибір. Необхідно лише побачити, що існує безліч цікавих занять, окрім наркотиків, тютюну та комп’ютера.

– Важливим є те, що про пагубну залежність та шанс обрати інший шлях молоді розповідають самі підлітки. Це більш дієвий спосіб спілкування, адже діти не хочуть слухати дорослих, а до порад своїх однолітків таки прислухаються, – запевнив представник польської поліції Даріуш Банахович.

На захід були запрошені правоохоронці Волині на чолі із начальником сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області майором міліції Інною Остапович, яка розповіла про форми і методи проведення профілактичної роботи з неповнолітніми на території Волинського краю.

Подивитися на виступ дитячого театру прийшли всі бажаючі. Учасники театральної групи показали виставу про те, що завжди є вибір, і про те, як він впливає на наше життя. Також продемонстровані проблеми сьогодення: зайнятись і байдужість батьків до проблем своїх дітей. У результаті вони обирають наркотики, цигарки, алкоголь і навіть віртуальний комп’ютерний світ.

Захід був цікавим та незвичним. Продемонстрований спектакль змусив не лише дітей, а й їхніх батьків задуматися про головне – один про одного.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Решко: Я бачу проблеми у ...
Наступна новина: "Манчестер Сіті" - ...

КОМЕНТАРІ