Підготовка України до опалювального сезону – черговий міф уряду

Підготовка України до опалювального сезону – черговий міф уряду

23.09.13 14:35 0 903
Відповідаючи на запитання народних депутатів щодо готовності України до початку опалювального сезону представники уряду не до кінця були відвертими. Про це заявив секретар комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, народний депутат України фракції УДАР Віталій Чугунніков. За словами нардепа існує ще чимало проблем які слід вирішити до початку опалювального сезону.
Офіційна статистика влади говорить, що країна підготовлена до опалювального сезону на 90%, але реальна картина є зовсім іншою. Так Віталій Чугунніков зазначив, що головною проблемою, яка сьогодні стоїть на заваді старту опалювального сезону в країні – це велика заборгованість теплопостачаючих підприємств за спожитий газ. За словами нардепа теплопостачаючі підприємства заборгували НАК «Нафтогаз України» приблизно 8 млрд. грн.. Ця заборгованість виникла через відсутність коштів в Державному бюджеті на погашення заборгованості по різниці в тарифах на газ, воду, тепло тощо.
Така ситуація виникла в зв’язку з відсутністю коштів в Державному бюджеті на компенсацію пільг по житловій субсидії. А це ставить під загрозу розпочати опалювальний сезон вчасно, що особливо важливо для шкіл, дитсадків, лікарень та інших закладів соціальної інфраструктури. Крім того, на цей рік граничний обсяг природного газу підприємствам теплопостачання становить 6,3 млрд. м. куб., тоді як реальна потреба складає 8,1 млрд. м. куб., - розповів Віталій Чугунніков.
За словами нардепа Комітет вимагає від Кабміну в стислі терміни збільшити граничний обсяг природного газу, Мінфіну та Мінрегіонбуду визначити реальні наповнення держбюджету для погашення заборгованості по енергоносіям.
- Комітет тримає це питання на контролі. Ми зафіксуємо конкретні випадки невідповідності офіційної статистики реальним фактам, доручимо Кабміну вжити заходів щодо їх усунення, тому що це питання життєдіяльності наших громадян, - наголосив Віталій Чугунніков.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рейтинг АТР: Недовєсов ...
Наступна новина: Алла Шлапак: Досвід 500 ...

КОМЕНТАРІ