Порушуючи закон, суд заборонив демонтаж самовільної забудови московської церкви в парку «Перемога»

Порушуючи закон, суд заборонив демонтаж самовільної забудови московської церкви в парку «Перемога»

23.09.13 14:51 0 794
22 вересня 2013 року членам Всеукраїнського об’єднання «Свобода» стало відомо, що є ухвала Дніпровського районного суду про заборону демонтажу МАФів у парку “Перемога”, які там незаконно встановила церква Московського патріярхату. Цей вирок суперечить рішенню комісії з впорядкування та демонтажів МАФів у Києві, яка 12 вересня постановила знести забудову.

Демонтаж було призначено на 24 вересня. Ухвала суду була винесена 18 вересня 2013 року. Ця заборона є засобом забезпечення цивільного позову якогось громадянина Чередніченка до Дніпровської РДА "Про визнання незаконним та скасування протоколу №1 від 03.09.2013".

Суперечності щодо законності рішень, дій, бездіяльности органів державної влади та місцевого самоврядування в жодному випадку не підлягають юрисдикції загальних (районних) суддів, і розглядаються виключно окружними адміністративними судами. Крім того, позов стосується протоколу РДА, яким надано рекомендацію міській комісії з демонтажів. Цей протокол втратив будь-яке значення і юридичну силу 12 вересня після ухвалення відповідного рішення міської комісії. Тобто суддя Дніпровського районного суду взагалі не мала права відкривати провадження за цією позовною заявою.

Як виявилося, в юридичному відділі РДА навіть не знають про цей позов, оскільки про нього їм навіть не повідомили. Крім того, у провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває справа за позовом "релігійної громади Всіх святих воїнів УПЦ МП" "Про визнання незаконним та скасування протоколу №1 від 03.09.2013 року". І в цій справі 12 вересня суддя Іщук відмовив у задоволені клопотання про забезпечення позову у вигляді заборони здійснення демонтажних робіт. Уже після цього 13 вересня рейдери з московської церкви звернулися в Дніпровський суд і тамтешня суддя Вернидубова Я.І. задовольнила клопотання про заборону демонтажних робіт.

«Ця ситуація – правовий нонсенс», – коментує юрист-свободівець Стас Біляєв.

У підсумку станом на сьогодні є дві ухвали різних суддів із діаметрально протилежним змістом. До того ж, районний суд взагалі не уповноважений розглядати такі питання.

Зазначимо, що розгляд цієї справи відбудеться 26 вересня о 9:00 в кружному адміністративному судді на Комендарма Каменєва, 8-А.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Алла Шлапак: Досвід 500 ...
Наступна новина: ПСЖ - "Монако" - 1:1.

КОМЕНТАРІ