Учні Львівського училища фізичної культури пройшли стежками олімпійської історії разом з Катериною Палехою

Учні Львівського училища фізичної культури пройшли стежками олімпійської історії разом з Катериною Палехою

23.09.13 15:02 0 752
У Львівському училищі фізичної культури активно завершується Олімпійський тиждень.
За активної підтримки відділення НОК України у Львівській області учні 7-11 класів виявляли кращого знавця олімпійської історії у пізнавальній вікторині.
А 19 вересня ц.р. відбувся тематичний вечір, на якому новоприбулі учні мали чудову нагоду пройтися умовними стежками олімпійської історії разом з почесною гостею свята, випускницею відділення стрільби з лука ЛУФК, Заслуженим майстром спорту, учасницею Олімпійських ігор в Афінах і Лондоні, чемпіонкою Європи 2013 р. Катериною Палехою.
На початку вечора учні дізналися про те, де, як і коли зародилися Олімпійські ігри, як вшановували переможців, чому припинили проводити ігри, а також про те, як славетний П’єр де Кубертен відродив Олімпійські ігри. Познайомились також і з олімпійською символікою: емблемою, прапором, гаслом, гімном, олімпійським вогнем та смолоскипом. Ведучі вечора, психолог училища Олена Наконечна та методист Наталія Васьо розповіли цікаву історію смолоскипових естафет. Де тільки не подорожував священний олімпійський вогонь – і морем, і повітрям, і під водою, сягнув і найвищої вершини світу – гори Еверест, а вже дуже скоро побуває і у відкритому космосі.
Обговорили й нагальні проблеми сучасного олімпійського руху: травматизм, необ’єктивне суддівство, охорону довкілля, допінг. Катерина Палеха розповіла про антидопінгові заходи, які провадить Міжнародний олімпійський комітет. І учні училища вирішили, як і заповідав у «Оді спорту» П’єр де Кубертен - «ніяких стимуляторів, крім жаги перемоги і мудрих тренувань».
А далі на учнів чекало інтерактивне завдання На екрані висвітлювали світлини із зображенням олімпійського переможця чи призера – вихованця училища, а учні мали назвати спортсмена, Олімпійські ігри, на яких він виступав, і яке місце посів. Юні спортовці навперебій заходилися впізнавати славетних олімпійців – жодної неправильної відповіді не було. Приємно, що у ЛУФК знають уславлених оліміпйців!
А на завершення святкового вечора усі разом вивчали кодекс честі олімпійця України, який був розроблений Національним олімпійським комітетом. Адже саме учням училища представляти Україну на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх. І по них судитимуть про нашу державу.
Катерина Палеха побажала учням обов’язково досягнути олімпійських висот, але наголосила, що для цього потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно докладати зусилля для здійснення своєї мрії.
На згадку про вечір учні отримали олімпійські щоденники, подаровані училищу відділенням НОК у Львівській області та автографи від Катерини Палехи.

Підготувала Наталія Васьо
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПСЖ - "Монако" - 1:1.
Наступна новина: Працівники Львівської ...

КОМЕНТАРІ