Алла Шлапак: Проблеми освіти можна вирішити, якщо про кожну із них інформація буде достовірною

Алла Шлапак: Проблеми освіти можна вирішити, якщо про кожну із них інформація буде достовірною

23.09.13 15:18 0 1456
Районні управління освіти можуть не в повній мірі інформувати міський Департамент про усі проблеми галузі, які виникають на місцях. Таку думку висловила Голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак.



За словами депутата, вона володіє інформацією, яка ставить під сумнів достовірність позитивних зрушень щодо розвитку мережі дитячих дошкільних закладів, як того вимагають соціальні ініціативи керівництва Держави.



Зокрема, як повідомила Алла Шлапак, від киян надійшли данні про те, що у Дарницькому районі столиці в одному із дитячих садків може мати місце нераціональне використання бюджетних коштів. Ці факти, як підкреслила Алла Шлапак, будуть перевірені особисто нею у найближчі дні, і за результатами дане питання буде винесено на розгляд Постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики.



«Виходить так, що місто Київ звітує про значну позитивну динаміку у сфері освіти. Зокрема про відкриття нових шкіл, будівництво та реконструкцію дитсадків. Відповідно, виконання цих завдання лежить у компетенції районів. Ми стаємо свідками красивих телевізійних картинок, коли на урочистості приїжджає керівництво, а насправді ситуація може бути не такою. Можливо, у міський Департамент освіти надходить не повна або недостовірна інформація, а тому суперечливі факти потрібно перевірити, аби ухвалити справедливе та зважене рішення. Головна наша задача – це, щоб інтереси київських дітей були захищенні у повній мірі. Усі діти Києва повинні виховуватися та навчатися у безпечних та комфортних умовах», - наголосила Алла Шлапак.



Нагадаємо, 22 серпня, напередодні святкування Дня Незалежності України, у ДНЗ №7 в Дарницькому районі (просп.П.Григоренка 21-а) було відкрито 4 додаткові групи. На урочистостях були присутні Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, голова Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Вітковський та начальник управління освіти Дарницької РДА Сергій Тимченко.



Разом із тим, за наявною в редакції інформацією, батьки вихованців дитсадка №7 (просп.П.Григоренка 21-а) висловлюють занепокоєння тим, що ремонтні роботи, на які з бюджету було виділено близько 3 млн. грн., проведені на дуже низькому рівні, а для їх продовження батьків просять внести додаткову плату. Крім того, кияни скаржаться на те, що у даному закладі більшість офіційно заявлених послуг не надаються.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Легкоатлетична першість ...
Наступна новина: Реєстрація платником ПДВ ...

КОМЕНТАРІ