Ігор Швайка: «Свобода» всіма можливими засобами буде контролювати умови перебування в’язня сумління Сергія Павліченка в харківській колонії»

Ігор Швайка: «Свобода» всіма можливими засобами буде контролювати умови перебування в’язня сумління Сергія Павліченка в харківській колонії»

23.09.13 18:56 0 2594
23 вересня 2013 року народний депутат України свободівець Ігор Швайка побував у Деканівській виправній колонії N12, що у Харкові. Націоналіст зустрівся з Сергієм Павліченком, керівництвом колонії та управління Державної пенітенціярної служби в Харківській області. Ігор Швайка попередив, що справа Павліченків перебуває під пильною увагою ВО «Свобода», а умови перебування Сергія Павліченка у в’язниці мають відповідати законодавчим й моральним нормам. Окрім того, після зустрічі свободівець повідомив про те, що Сергій нині перебуває в дисциплінарному ізоляторі, стан його здоров’я задовільний, умови перебування, на перший погляд, також терпимі.

Сергій Павліченко завдав собі тілесних ушкоджень (два порізи на шиї) вже після того, як його було доправлено до Харкова, і перед тим, як із ним почали проводити виховні заходи в колонії. За це до ув’язненого було застосовано покарання у вигляді тримання в дисциплінарному ізоляторі.

Аби з’ясувати стан Сергія Павліченка, до колонії прибув народний депутат-свободівець Ігор Швайка. «Працівники пенітенціярної служби спочатку хотіли влаштувати мою зустріч із Сергієм у якості побачення з ув’язненим. Але тоді би він не зміг би використати своє право на побачення, наприклад, на зустріч із матір’ю. Тоді ми довели службовцям, що зустріч із народним депутатом є правом і службовим обов’язком народного обранця. Після цього працівники колонії виконали нашу вимогу й влаштували мені зустріч із Сергієм Павліченком на території в’язниці», – розповів Ігор Швайка.

«До справи сім’ї Павліченків нині прикута не менша увага українського та міжнародного суспільства, ніж до справи Юлії Тимошенко. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» всіма можливими засобами буде контролювати умови перебування в’язня сумління Сергія Павліченка в харківській колонії», – додав націоналіст.

Зазначимо, що Сергій Павліченко попросив депутата-сводівця заспокоїти його рідних та близьких, особливо матір. Своєю чергою, свободівець повідомив ув’язненого про те, що ситуація з умовами його перебування у харківській колонії перебуває під особистим контролем народного депутата.

Слід також зауважити, що Сергій Павліченко перебуватиме в дисциплінарному ізоляторі до вечора неділі, 29 вересня.


Прес-служба
Харківської обласної організації
Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Екоподаток не треба ...

КОМЕНТАРІ