Екоподаток не треба платити, якщо…

Екоподаток не треба платити, якщо…

23.09.13 18:58 0 1103
Законом України від 4 липня 2013 року № 422-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» доповнено новий об’єкт оподаткування екологічним податком за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Ці зміни набрали чинності з 1 вересня 2013 року.
Нагадаємо, що платниками екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів є особи, які, зокрема:
- ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них (за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10 згідно з УКТ ЗЕД) в митному режимі імпорту;
- здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України.
Таким чином, у разі, якщо особою ввезено на митну територію України в митному режимі імпорту транспортний засіб до 1 вересня 2013 року, а реєстрація цього транспортного засобу буде здійснена в органах внутрішніх справ після 1 вересня 2013 року, то такий транспортний засіб не буде об’єктом оподаткування екологічним податком за транспортні засоби.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Швайка: «Свобода» ...
Наступна новина: Хто не є платником ...

КОМЕНТАРІ