Займаєтесь оптовою торгівлею – платіть єдиний податок за мінімальною ставкою, якщо…

Займаєтесь оптовою торгівлею – платіть єдиний податок за мінімальною ставкою, якщо…

23.09.13 21:59 0 915
У випадку коли для оптової торгівлі ставки єдиного податку не встановлено, фізична особа – платник єдиного податку другої групи має повне право застосовувати ставку у розмірі 2% від мінімальної заробітної плати.
Ставки єдиного податку для платників другої групи є фіксованими (від 2 до 20% розміру мінімальної заробітної плати) і встановлюються сільськими, селищними та міськими радами. Разом з цим, відповідно до пп.12.3.5 п.12.3 ст.12 Податкового кодексу, у разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків та зборів, що є обов'язковими згідно з нормами цього Кодексу, такі податки та збори справляються виходячи з норм зазначеного Кодексу із застосуванням мінімальної ставки місцевих податків та зборів.
Нагадаємо, що згідно з положеннями Податкового кодексу платниками єдиного податку не можуть бути суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність, види якої наведені у п.291.5 ст.291 цього ж кодексу. Діяльність у сфері оптової торгівлі в даному переліку відсутня. Тому, фізичні особи, які займаються оптовою торгівлею, можуть бути платниками єдиного податку другої групи за умови, що обсяги їх виручки не перевищують 1 млн.грн.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Не забудьте про сплату

КОМЕНТАРІ