На Львівщині тривають профілактичні заходи з попередження квартирних крадіжок

На Львівщині тривають профілактичні заходи з попередження квартирних крадіжок

24.09.13 08:51 0 848
Крадіжки - це один з видів кримінальних правопорушень, які серед інших злочинів трапляються найчастіше. Відтак, чимало зусиль правоохоронці зосереджують на профілактиці та попередженні скоєння цього злочину.

Квартирні крадіжки й досі найбільш розповсюджений вид злочину. За минулий рік у правоохоронні органи Львова та області надійшло 1701 звернення про крадіжки з приміщення. З них кожна п’ята – по Львову. У 40 % випадків злодії проникають у помешкання шляхом вільного доступу. На другому місці серед способів проникнення – шляхом підбору ключа, зламу замка вхідних дверей та пошкодження самих дверей. І на третьому – шляхом віджиму пластикового вікна та розбивання скла.

Найбільш розповсюджений час для крадіжок – це період відпусток, коли люди їдуть відпочивати, їдуть на села, а також в період свят. В цей час квартири залишаються без нагляду, чим і користуються злочинці. На свята кількість квартирних крадіжок зростає приблизно на 15 відсотків. В період відпусток – на 30. Улюблений місяць для квартирних злодіїв – липень.

Обкрадають квартири найчастіше з 12 до 16 годин – в цей період стається близько 25 відсотків всіх квартирних крадіжок, з 19 до 23 та з 24 до 3 ночі. Ще одне чи не найголовніше запитання, що крадуть? Гроші та ювелірні вироби – перше місце, мобільні телефони та ноутбуки – друге, побутова техніка – третє. Проте, якщо раніше злодії старались не виносити з помешкань громіздкі речі, тепер беруть все – одяг, електроінструмент, телевізори, холодильники, парфуми та продукти харчування.

Відтак, правоохоронці радять, як найефективніше вберегтись від квартирних злодіїв. Почнемо з найголовнішого. З дверних замків. Тут є кілька важливих нюансів. При виборі замків на вхідні двері особливу увагу потрібно звертати на якість самого замка.

«Купуючи дешевий замок, ви в принципі наражаєте себе на небезпеку. В плані того, що у квартиру можуть проникнути небажані гості. Якщо взяти наприклад серцевину Аблой або Мультилок, тобто останніх моделей, вони мають свій ряд переваг. Тобто вони мають захист від висвердлювання – вони обладнані титановими стержнями, які унеможливлюють висвердлювання самої серцевини і доступу до внутрішніх частин самого циліндра. Вони мають підсилену ХР пластину, які захищають циліндр від того, щоб в простий спосіб циліндр не переламати навпіл і не відкрити замок іншим предметом», - розповів Юрій Поспішель, експерт ЛоксМайстер.

Потрібно відзначити, ще один дуже важливий момент. Ключ можна продублювати – зробити копію. Найчастіше зловмисники в такий спосіб обкрадають квартири, що здаються щодобово. Патентована серцевина з патентованим ключем, виготовити який в звичайній майстерні неможливо. Саме це стане додатковим захистом для вашого дому або квартири. «На патентованому ключі є спеціальне гравірування, де написано Патент. Даний ключ можна зробити тільки в авторизованих сервісах ЛоксМайстер за рахунок того, що вони обладнані спеціальним обладнанням, які здійснюють власне якраз виготовлення цих патентованих ключів», - розповідає Юрій Поспішель, експерт ЛоксМайстер.

Вікна та віконні решітки. Стосовно вікон можна сказати одне – не залишайте їх відчиненими, коли їдете кудись на кілька днів і обов’язково ставте решітки, якщо живете на нижніх та верхніх поверхах. Практично 100 відсоткову гарантію захисту вашого помешкання від небажаного проникнення, ви можете отримати у випадку, коли це помешкання перебуває під опікою державної служби охорони.

У Львівській області на даний момент охороняється більше 10 тисяч квартир. Тільки за 2012 рік ДСО прийняли під охорону близько 20 відсотків квартир. Метр квадратний охорони, приватного помешкання коштує 1 грн., але при мінімальній вартості 70 грн. Якщо площа квартири 50 кв. метрів, значить, власник за охорону квартири буде платити 70 грн. Якщо площа квартири 100 і більше кв.м, власник буде платити в залежності від площі.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під патронатом Луцького ...
Наступна новина: Моурінью хоче бачити у ...

КОМЕНТАРІ