Луцьк: «Система внутрішнього та зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту має запрацювати у найкоротші терміни», – заступник міського голови Тарас Яковлев

Луцьк: «Система внутрішнього та зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту має запрацювати у найкоротші терміни», – заступник міського голови Тарас Яковлев

24.09.13 08:06 0 794
Заступник міського голови Тарас Яковлев провів робочу нараду з перевізниками та керівництвом підприємства «Візор» щодо функціонування системи озвучення зупинок громадського транспорту. Участь у розмові взяли також й представники ГО «Генерація успішної дії».

Розпочинаючи зустріч, Тарас Яковлев наголосив, що її метою є скоординувати роботу щодо озвучення зупинок громадського транспорту як в середині, так зовні автобусів.

Він зауважив, що це питання піднімається ось уже більше п’яти місяців та нагадав присутнім: планувалось, що система озвучування зупинок громадського транспорту запрацює ще до 1 серпня. Однак, згодом цей термін було перенесено на 24 серпня. Нині уже вересень завершується, а система нормально не функціонує. Заступник міського голови зауважив, що хоче розібратися у причинах цього. За його словами, озвучування зупинок зручне для усіх. У місто приїжджають люди з інших міст, громадським транспортом користуються люди з вадами зору.

В ході наради було обговорено питання функціонування системи GPS-моніторингу, стан впровадження системи озвучення зупинок громадського транспорту та проблеми, які виникають під час її встановлення.

Також обговорювалося й питання зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту на автобусах. Представник громадської організації «Генерація успішної дії» Людмила Фурсова зазначила, що їхня організація свого часу передала 14 комплектів обладнання для зовнішнього та внутрішнього оповіщення підприємству «Візор». Крім того, 11 комплектів таких же пристроїв отримало підприємство «Санрайз» і встановило їх на автобуси, які курсували маршрутом № 22. За її словами, нині ж жоден автобус у місті не здійснює зовнішнього озвучення. Людмила Фурсова зауважила, що уже близько двох років вони ведуть перемовини з підприємством «Візор», з яким є укладений договір, однак ніякого результату нема. Озвучення ж зупинок для людей з вадами зору дуже зручне, адже нині вони змушені у людей чи водія постійно перепитувати, до якої зупинки під’їжджає автобус.

Заступник міського голови Тарас Яковлев з’ясував у представників «Візора» та «Санрайзу», чи є у них це обладнання, і отримав ствердну відповідь. Тож він не бачить перепон, аби воно було встановлене та почало функціонувати. «Підприємство «Візор» у найкоротші терміни повинно розпочати його встановлення та підключення», - сказав Тарас Яковлев.

Директор підприємства «Візор» Степан Чухрій пообіцяв ж поінформувати заступника міського голови про терміни, у які буде встановлене та розпочне функціонувати обладнання для зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі іноземця ...
Наступна новина: Тюремники звинувачують ...

КОМЕНТАРІ