У Луцьку відбудеться Міжнародний фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак»

У Луцьку відбудеться Міжнародний фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак»

24.09.13 08:19 0 849
У конференц-залі Палацу культури міста Луцька відбулася зустріч представників засобів масової інформації із організаторами Міжнародного фестивалю аматорських театрів «Мандрівний вішак». У спілкуванні взяли участь начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, керівник Театру-студії «Гармидер» Руслана Порицька, голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця, заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Організатори фестивалю: Луцька міська рада, управління культури міської ради, Народний аматорський театр-студія «Гармидер» Луцького РБК, ГО «Асоціація розвитку туризму Волині». Фестиваль відбудеться за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

Тетяна Гнатів розповіла, що проект цікавий, інноваційний, перспективний. Міська влада підтримує молодих креативних людей, а тому надає фінансову й організаційну допомогу цій творчій акції. Вона зазначила, що заявки для участі у фестивалі подали 36 театрів. Журі переглянуло відеозаписи їхніх вистав і відібрало найкращі. У фестивалі візьмуть участь 10 колективів із України, Росії, Білорусі, Грузії та Німеччини.

Руслана Порицька подякувала Луцькій міській владі за підтримку, без якої театрали не змогли б якісно реалізувати свій проект. Вона детальніше зупинилася на програмі фестивалю. Зокрема, театралізоване відкриття фестивалю відбудеться 27 вересня о 15-й годині на Луцькій дитячій залізниці, за участі акторів театру «ГаРмИдЕр», колективу Garage Drum Show, учасників фестивалю, журі, представників міської влади та шанувальників театрального мистецтва. Дві вистави будуть представлені у позаконкурсній програмі, а вісім вистав буде оцінювати журі на чолі з актором Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Петром Панчуком. Колективи будуть боротися за головний приз – гран-прі та інші нагороди в різних номінаціях.

Юрій Моклиця акцентував на туристичному змістові фестивалю. За його словами, сучасний туризм це не лише пам’ятки архітектури, а й цікаві культурно-мистецькі акції, на які приїжджають гості з інших міст.

Ірина Констанкевич вважає, що цей проект цікавий громаді міста своєю формою і креативністю, а тому його й підтримали. Фонд має досвід співпраці з театром-студією «Гармидер», сприяє втіленню творчих ідей.

Особливістю фестивалю є те, що вистави відбуватимуться не на театральних сценах. На майданчики для виступів організатори перетворять: довгобуд, спортзал, Луцький замок, нічні клуби, паркові зони тощо. Протягом фестивалю в арт-галереї «Луцьк» діятиме виставка театрального плакату «Живи». Організатори фестивалю запросили лучан на перегляд вистав, адже це чудова нагода познайомитися з молодіжним аматорським театральним рухом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екс-тренер "Челсі" ...
Наступна новина: На 130 тисяч гривень ...

КОМЕНТАРІ